Henrik Bo Nielsen bliver direktør i DR

DR har fundet direktøren for det nye område, Kultur, Børn og Unge. Det bliver Henrik Bo Nielsen, der tidligere både har været administrerende direktør for Information og Det Danske Filminstitut.

Henrik Bo Nielsen bliver direktør for DR Kultur, Børn og Unge fra 1. april 2019. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Siden udmeldingen om en ny organisation den 18. september har DR søgt en direktør for det nye område, Kultur, Børn og Unge. Valget er nu faldet på Henrik Bo Nielsen.

Han kommer fra en stilling som administrerende direktør for museerne i Roskilde (ROMU) og har tidligere haft tilsvarende position hos både Det Danske Filminstitut og Dagbladet Information.

I september meldte DR en ny organisation ud, hvor de daværende tre indholdsområder, DR Danmark, DR Nyheder og DR Kultur, blev til to nye direktørområder: DR Nyheder Aktualitet og Distrikter samt DR Kultur, Børn og Unge. Sidstnævnte omfatter blandt andet børne- og ungeområdet, videnskab, livsstil, drama, kultur samt ensembler og Koncerthuset. Det er dette område, Henrik Bo Nielsen fremover bliver direktør for.

DR’s bestyrelsesformand, Michael Christiansen, glæder sig over udnævnelsen:

”Det har været vigtigt for os, at finde en direktør med en klar profil både i forhold til det publicistiske og det kulturelle. Få har som Henrik Bo Nielsen en så indgående erfaring med begge disse områder. Derfor er jeg glad for, at en enig bestyrelse - sammen med DR’s kommende bestyrelsesformand - nu har peget på ham som den rette. Der er jo tale om et nyetableret direktørområde, som står over for en stor og spændende opgave. Den nye direktør har den helt rette baggrund til at sikre den videre udvikling.””Det er en kæmpeopgave” Henrik Bo Nielsen kommer fra stillingen som administrerende direktør for Museumskoncernen ROMU, som driver i alt 10 museer. Før det var han fra 2007 til 2017 administrerende direktør for Det Danske Filminstitut, og i perioden 1992 til 2007 var han administrerende direktør på Dagbladet Information. Han ser frem til sin nye opgave:

”Det er en kæmpeopgave, som jeg går til med både glæde og ydmyghed. Jeg noterer mig, at uanset om jeg læser medieforlig, public service-aftale eller planen for det nye DR, er alle enige om et: Når det gælder kultur, børn og unge, er DR den fuldstændig centrale institution, der skal sikre borgernes adgang til kvalitetsindhold og kulturelle oplevelser. Jeg har brugt mange arbejdsår i en publicistisk virksomhed og i væsentlige danske kulturinstitutioner, og jeg kan ikke forestille mig noget mere attraktivt sted at få ansvaret for end DR Kultur, Børn og Unge.”

Henrik Bo Nielsen er født og opvokset i Vendsyssel. I dag bor han på Frederiksberg og er gift med redaktør Mette Højbjerg. Sammen har de to døtre på seks og 10 år. Han tiltræder stillingen 1. april 2019. Indtil hans tiltræden vil mediedirektør Henriette Marienlund fortsætte som fungerende direktør.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter