Henrik Føhns vært i Harddisken på P1

Han var med til at søsætte P1-magasinet Harddisken tilbage i midthalvfemserne - nu vender Henrik Føhns tilbage som vært i programmet, der sætter spot på informationssamfundet, fremtidsvisioner og digitale medier.

Fra årsskiftet vender Henrik Føhns tilbage som vært i Harddisken på P1. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Han var med til at søsætte P1-magasinet Harddisken tilbage imidthalvfemserne - nu vender Henrik Føhns tilbage som vært iprogrammet, der sætter spot på informationssamfundet,fremtidsvisioner og digitale medier.

Efter seks år som journalist og redaktør i denskrevne presse vender Henrik Føhns fra årsskiftet tilbage tilradioen, hvor han som vært i Harddisken vil guide P1-lytterne rundti en kompleks verden og hverdag, der er stadig mere præget afteknologi.

Henrik Føhns var i 1993 selv med tilat udvikle og starte Harddisken, og gennem knap syv år var han enaf programmets værter. Hvad er der så i vente forHarddisk-lytterne, når Føhns igen sætter sig bag mikrofonen?

"Jeg glæder mig til igen af lave Haddisken,fordi informationsteknologien og de digitale medier mere endnogensinde er den drivende kraft både i globaliseringen og voresnære hverdag", siger Henrik Føhns, der har betinget sig ikke atskulle tilbage og ’lave det samme som sidst'.

Det er der nu heller ingen risiko for vil ske.For ligesom den digitale verden er også Harddisken ikonstant udvikling, og op til årsskiftet går DRsvidenskabsredaktion og Henrik Føhns i gang med at opgradereHarddisken til en fremsynet 2007-version.

Harddisken tur-retur

Henrik Føhns har de seneste fire år væretredaktør på månedsmagasinet Samvirke og tilbragte før det to år somIT- og videnskabsjournalist på Børsen/Berlingskes Nyhedsmagasin. I2000 var han programchef på Danmarks første tv-station på nettet,TVropa.com (en del af Zentropa), og fra 1993-2000 var hanmedredaktør og vært på Harddisken på P1 samt vært på HarddiskenColor på DR2 i 1998.

Henrik Føhns var en af de første danskejournalister, der kastede sig over at blogge og podcaste, hvilkethan har gjort siden 2001 - på det seneste hos dagbladet Informaton.Han er desuden en flittig foredragsholder om digitale emner. Hartidligere været freelancejournalist og bidraget til medieantologien’Klondike og Karaoke’. Henrik Føhns er uddannet fra DanmarksJournalisthøjskole og den hollandske journalisthøjskole iUtrecht.

Harddisken kan høres på P1 lørdage kl.20.55 og søndage kl. 15.00. Fra januar 2007 med HenrikFøhns som fast vært.

Facebook
Twitter