Her er de 10 artister, der skal dyste i Dansk Melodi Grand Prix 2019

De 10 artister, der skal dyste om sejren ved Dansk Melodi Grand Prix 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning, er netop blevet offentliggjort.

Værter: Kristian Gintberg og Johannes Nymark. drbilleder.dr.dk opdateres løbende med billeder af årets artister. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Feltet til årets Melodi Grand Prix tæller både artister, der er vant til rampelyset, og andre, der står på den store scene for første gang. Blandt årets sangskrivere kan der også både nye og rutinerede navne.

Blandt de etablerede navne finder man duoen Julie & Nina, der består af Julie Berthelsen og Nina Kreutzmann Jørgensen. Gruppen Humørekspressen tæller også nogle scenevante navne i Søren Schou og Christian Kroman, kendt som henholdsvis Pharfar og Klumben, samt Peter Lützen, som er guitarist i bandet Panamah. Gruppens sidste medlem, Chapper, vil mange genkende fra hans tid som vært på en lang række børne- og ungdomsprogrammer på DR.

34-årige Leeloo er også at finde blandt de erfarne af artisterne. Hun har blandt andet turneret med sin egen musik i USA og Europa, ligesom hun har ageret turnéopvarmning for Sanne Salomonsen.

To andre af årets artister er nok bedst kendt fra deres tilstedeværelse på tv-skærmen. 31-årige Jasmin bagte sig i efteråret 2018 hele vejen til finalen i DR's ’Den store bagedyst’, mens 23-årige Sigmund blev kendt for sin deltagelse i 2018-udgaven af 'X Factor', hvor han nåede semifinalen.

Blandt årets artister finder man ligeledes etablerede navne fra den danske musicalscene. 25-årige Rasmus Faartoft og 37-årige Teit Samsø er begge uddannet fra Musicalakademiet på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia og har medvirket i en lang række danske musicals.

Årets Grand Prix-felt tæller også nogle helt nye ansigter: 33-årige Marie Isabell, der blev opdaget gennem Instagram, årets yngste deltager, 20-årige Leonora, som er tidligere eliteskøjteløber, men nu i stedet fokuserer på sin passion for sang og musik, samt 23-årige Simone Emilie, der er studerende og bruger al sin fritid på musikken. Hun har i sin gymnasietid turneret verden rundt som sopransolist i Sankt Annæ Gymnasiums pigekor.

Blandt de i alt 31 sangskrivere til Dansk Melodi Grand Prix 2019 er der ni navne, man måske kan genkende fra tidligere års Grand Prix’er. Heriblandt Lise Cabble, som er co-writer på tre sange, samt Christoffer Stjerne og Fredrik Sonefors, som hver er co-writer på to sange.

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, glæder sig til at præsentere årets 10 artister for danskerne.

- Jeg tør godt love, at det igen i år bliver et fantastisk show. Vi har en række utroligt dygtige sangskrivere repræsenteret, samt et felt af artister med den helt rigtige blanding af erfaring og ungt talent. Der er noget for enhver smag, så jeg glæder mig helt vildt til, at vi igen kan blænde op for en kæmpe grandprixfest for hele Danmark, siger Jan Lagermand Lundme.

Lyt til årets 10 sange lige nu på dr.dk/grandprix. Og fra den 1. februar kan sangene også streames via alle musiktjenester.

Grandprixfesten rykker til Herning for femte gang

For femte gang i historien er Herning vært for Dansk Melodi Grand Prix, når Jyske Bank Boxen den 23. februar danner ramme om showet, der i år har Kristian Gintberg og Johannes Nymark som værter. De vil guide seere og publikum sikkert gennem aftenens ti optrædener.

I Herning glæder man sig meget til igen at være værter for Danmarks største sangkonkurrence, og forberedelserne er allerede i fuld gang. Borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, udtaler:

- I Herning Kommune har vi efterhånden en del gode erfaringer med at være Grand Prix By, og igen i år sætter vi alle sejl til for at skabe den helt rigtige Grand Prix-stemning, så vi glæder os helt vildt til at byde danskerne velkommen til Herning Kommune til både Melodi Grand Prix og MGP, siger Lars Krarup.

I dagene op til Melodi Grand Prixet kommer der til at foregå en lang række aktiviteter i Herning. Her kan nævnes, at der den 1. februar åbner en ny udstilling på Tekstilmuseet, hvor kjoler fra Grand Prix-historien kan nærstuderes. Her kan Birthe Kjærs røde kjole og meget mere tages i nærstudie i særudstillingen 'Glitter, glimmer og pailletter', hvilket går fint i tråd med, at Herning i mange år var drevet af tekstilindustrien.

Som et led i Grand Prix-forberedelserne er Hernings 1.500 elever i 0. og 1. klasser i gang med at lære en særlig Grand Prix-dans, og fredag 22. februar vil tusindvis af elever på kommunens folkeskoler starte dagen med Grand Prix-fællessang. Blandt andre aktiviteter kan nævnes projektet ”Dansevisen – hvor du ønsker det, danser vi hen”, der er danse-arrangementer med Grand Prix-musik på seks aktivitetscentre for ældre.

Så afholdes der en popquiz, hvor alle landsbyer kan komme med hold, der dyster i Grand Prix-viden, ligesom værtsbyen lancerer en app, hvor du kan ”fange” Grand Prix-sange med mobiltelefonen rundt i hele kommunen og dyste om Grand Prix-præmier.

Billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2019 i Jyske Bank Boxen kan købes på www.drbillet.dk

Kan du slet ikke få nok Melodi Grand Prix og Eurovision?

Forår er Grand Prix-tid, og hver lørdag formiddag på P5 vil en af Danmarks største Grand Prix-elskere, Ole Tøpholm, sammen med lytterne lade den store konfettikanon og hylde den store sangkonkurrence fra lørdag den 2. februar og frem til Eurovision i Tel Aviv i maj.

Programmet ’Konfetti’ byder på nostalgiske genhør, interviews og aktuelle opdateringer om Dansk Melodi Grand Prix og de mange nationale sangkonkurrencer i Europa. Det hele kulminerer med Eurovision-finalen i Tel Aviv i maj.

Konfetti på P5. Lørdage 10.03-12.00 – kan også høres efterfølgende i DR's radioapp eller på dr.dk/radio. Vært: Ole Tøpholm. Første udsendelse lørdag den 2. februar.

For yderligere information, kontakt venligst:

Kristina Sindberg // kristina@have.dk // 24 86 01 84