Her er de medvirkende i 'Maestro'

Fredag eftermiddag blev det afsløret hvem, der skal dyste mod hinanden i den helt nye sæson af 'Maestro', der går i luften lørdag 13. oktober på DR1.

  • Bertel Haarder, Gitte Nielsen, Jesper Skibby, Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Peter Mygind og Sara Bro tager imod en udfordring for livet, når de på få uger skal i lære som dirigenter og stå i spidsen for DR SymfoniOrkestret. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Bertel Haarder, Gitte Nielsen, Jesper Skibby, Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Peter Mygind og Sara Bro tager imod en udfordring for livet, når de på få uger skal i lære som dirigenter og stå i spidsen for DR SymfoniOrkestret. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • dommerpanelet Michael Bojesen, Peter Ettrup Larsen og Ulla Miilmann Jørgensen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Bertel Haarder, Sara Bro, Jesper Skibby, Gitte Nielsen, Peter Mygind og Mille Lehfeldt. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Sara Bro (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Bertel Haarder (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Gitte Nielsen (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Jesper Skibby (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Mille Lehfeldt. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Peter Mygind (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 10

Fredag blev det afsløret hvem, der skal dyste mod hinanden i den helt nye sæson af 'Maestro', der går i luften lørdag 13. oktober på DR1.

Det er et felt af kendisser med meget forskellig musikalsk baggrund, der blev præsenteret ved et pressemøde fredag eftermiddag i Koncerthuset, hvor sløret for den nye sæson af 'Maestro' blev løftet. Bertel Haarder, Gitte Nielsen, Jesper Skibby, Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Peter Mygind og Sara Bro tager imod en udfordring for livet, når de på få uger skal i lære som dirigenter og stå i spidsen for DR SymfoniOrkestret.

I fem programmer på DR1 skal deltagerne konkurrere om at dirigere DR SymfoniOrkestret. Værkerne omfatter både store hits fra den klassiske verden, filmmusik, opera og korværker. Dommerpanelet er sammensat af dirigenter og klassiske musikere, og den klassiske pianist og vært Nikolaj Koppel vil lede seerne og deltagerne gennem konkurrencen.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at opleve den nye sæson af Maestro sammen med resten af Danmark. Programmet byder på et fantastisk og farverigt felt af deltagere og super god underholdning. Samtidig får de medvirkende og seerne indsigt i, hvordan den klassiske musik er bygget op, hvad der skal til for at slå igennem i den klassiske verden, og hvilken psykologisk råstyrke en dirigent skal besidde for at lede sit orkester sikkert gennem en koncert, siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Maestro på DR1 og P2 KlassiskDen nye sæson af Maestro ruller over skærmen på DR1 fra lørdag 13. oktober og de følgende fire lørdage. Deltagerne bliver skilt ud én for én i løbet af programmerne, og inden finalen er seks deltagere blevet til tre. De skal dyste mod hinanden i gallafinalen, der transmitteres direkte fra Koncerthuset på DR1 10. november.

Efter Maestro på DR1 om lørdagen, tager P2 Klassisk dirigentstokken op, og sender Maestro på P2 - kl. 9-12 hver søndag. Her fortæller deltagerne om, hvordan det er at stå på dirigentpodiet og deres oplevelser med musikken. Der er optakt til årets Maestro 7. oktober, hvor man kan møde deltagerne og får løftet sløret for, hvilken musikalsk udfordring deltagerne møder i det første program. Jakob Wivel og Celine Haastrup er værter.

Hver dag kan man læse nyt om Maestro og deltagerne på 'Maestro's hjemmeside: dr.dk/maestro. Billetter til live-on-tape optagelserne og til gallafinalen kan købes via dr.dk/koncerthuset.

Coaches og dommereI det første program går de seks deltagere på scenen foran DR SymfoniOrkestret og publikum uden at have modtaget nogen form for undervisning i at dirigere. De skal få orkestret til at spille, kun med hjælp af en dirigentstok og deres egen forestilling om, hvordan man dirigerer et symfoniorkester. I de efterfølgende programmer modtager deltagerne coaching fra Jakob Hultberg, Martin Åkerwall og Nenia Zenana og bliver vurderet af dommerpanelet Michael Bojesen, Peter Ettrup Larsen og Ulla Miilmann Jørgensen.

Årets deltagere i Maestro

Bertel Haarder (1944)

Politiker og folketingsmedlem for partiet Venstre

Bertel Haarder er en af de helt store skikkelser i dansk politik. I 2011 havde Haarder 20 års jubilæum som minister, og er dermed den politiker, der har siddet næst længst som minister siden systemskiftet i 1901. Politikeren Haarder behøver derfor ikke en nærmere introduktion, men hvad færre måske er klar over er, at han er tipoldebarn af en vestjysk spillemand (det skulle man have kongelig tilladelse til dengang!), han skriver sange, synger i kor og har endda sunget falset i gregoriansk kirkekor. Musikken spiller således en stor rolle for den kendte politiker:

”Jeg er meget glad for musik, og jeg har sagt ja til at deltage i Maestro, fordi jeg gerne vil være med til at give seerne et indblik i den klassiske musiks anatomi. Jeg har sunget i kor og har været underkastet vidt forskellige dirigenter, så det bliver spændende at prøve selv. Det kan godt gøre mig lidt nervøs, om jeg kan få min lange krop og arme - og orkestret - til at lystre. Men jeg trøster mig med, at ørerne er det vigtigste - at man kan høre musikkens anatomi.”

Gitte Nielsen (1963)

Model, sanger og skuespiller

Som blot 16-årig rejste Gitte Nielsen til Italien for at starte en karriere som model, og arbejdede for topdesignere som f.eks. Giorgio Armani og Gianni Versace.  Med titelrollen i filmen ’Red Sonja’, indspillede hun i 1985 sin første film, og højdepunktet i hendes skuespillerkarriere var som snigmorderen Karla Fry i den amerikanske film ’Frækkere end politiet tillader 2’. Hun har i de senere år medvirket i adskillige reality-shows og tv-serier. Senest i et stort tysk tv-show i år, hvor hun blev kåret til jungledronning efter 16 dages hård overlevelseskamp i Australiens jungle. For nylig har Gitte Nielsen sunget med på Spleen United’s ’Misery’, der handler om hende, og som bliver spillet flittigt på P3. Om sin medvirken i Maestro, siger hun følgende:

”Jeg glæder mig til at vise Danmark, hvor godt klassisk musik kan være. Jeg har jo prøvet rigtig, rigtig mange ting i mit liv, men dette er absolut den største udfordring jeg har involveret mig i. Mine børn syntes først at det var meget mærkeligt, at jeg skulle være med. Men så sagde de: ’Du er jo så følsom mor, så det passer egentlig ret godt’! Jeg ser det som en ny åbning i mit liv, og jeg håber, at jeg bliver god og går hele vejen.”

Jesper Skibby (1964)

Tidl. professionel cykelrytter

Jesper Skibby er den eneste danske cykelrytter, som har vundet etaper i alle de tre store løb; Vuelta a España, Giro d’Italia og Tour de France. Skibby er ligeså kendt for at være hurtig i replikken, som hurtig på cyklen, men i dag er han dog helt ude af cykelsporten. Det keder ham at cykle, og derfor har han ikke alene smidt alle sine cykler ud, men også medaljer og pokaler! Han er i dag ansat i et firma, der leverer gigantiske affaldsposer (såkaldte Big Bags) til byggepladser og lign., som firmaet efterfølgende afhenter, tømmer og ikke mindst sorterer. Skibby gik engang til guitar, inspireret af nogle skolekammerater, men droppede ud efter en måned, da det var for kedeligt og svært. Så umiddelbart er det lidt op af bakke for Jesper, der i den grad må betegnes som årets outsider til Maestro-titlen:

”Jeg er helt tonedøv, men bliver virkelig rørt af klassisk musik, når det er godt. Hvis jeg ikke kan lide det, plejer jeg at slukke for det! Jeg kan virkelig godt få angst, når jeg tænker på at jeg skal stå foran et stort symfoniorkester, men jeg glæder mig også meget til det.”

Mille Hoffmeyer Lehfeldt (1979)

Skuespiller

Mille Hoffmeyer Lehfeldt startede som 6-årig med at danse ballet, og fik derigennem et særligt forhold til klassisk musik gennem dansen. Allerede som 18-årig debuterede Mille på Det Kgl. Teater i stykket ’De Skrøbelige’, og senere blev hun uddannet fra Statens Teaterskole i 2006. Herefter er der fulgt mange roller på scenen, bl.a. som Ifigenia i ’Ifigenia  i Aulis’ og Célimène i ’Misantropen’ på Det Kgl. Teater.  Den næste store rolle på de skrå brædder, er som Jeanne D'Arc på Odense Teater i 2013. Mille har også været med i mange spillefilm, deriblandt, ’Flammen og Citronen’, ’Himlen Falder’, ’Smukke Mennesker’ og senest ’Talenttyven’ instrueret af Jonatan Spang, som hun snart er aktuel i. Hendes store folkelige gennembrud kom med tv-serierne ’Lærkevej’ på TV2, hvor hun spillede frisøren Monica, og ikke mindst hovedrollen i depressionskomedien ’Lykke’ på DR1. Musikken har altid spillet en stor rolle for Mille, og når hun skal vælge musik ender det som oftest med klassisk:

"Den klassiske musik er blevet for mig, hvad Pippi Langstrømpe var da jeg var barn; et univers, hvor alt er muligt, og hvor man kan løfte heste og udtrykke alt det man ikke kan med ord… jeg er så spændt på at skulle prøve at dirigere og jeg glæder mig meget til udfordringen”

Peter Mygind (1963)

Skuespiller

Med sit charmerende væsen har skuespiller Peter Mygind brændt sig fast i biografgængernes og  ikke mindst tv-seernes bevidsthed gennem i et utal af roller i tv-shows, film, serier og teaterstykker. Gennem karrieren har Peter Mygind mestret så forskellige roller, som Score-Kaj med charme, selvtillid og lækkert hår, den medicinstuderende Mogge i Lars Von Trier’s ’Riget’, hovedrollen som Nikolaj i den populære romantiske dramaserie ’Nikolaj og Julie’, politiadvokat Aksel Winther i ’Flammen og Citronen’ og senest som den usympatiske chefredaktør Michael Laugesen i ’Borgen’ på DR1. For sine præstationer har Peter Mygind blandt andet modtaget en Emmy (sammen med skuespillerinde Sofie Gråbøl) for ’Nikolaj og Julie’ og på baggrund af publikums stemmer, en Zulu Award for sin rolle i ’Flammen og Citronen’. Peter Mygind glæder sig meget til sin deltagelse i Maestro:

”Jeg har talt med nogle af deltagerne fra sidste år, som sagde at det var én af de største oplevelser de har haft. Så det måtte jeg også bare prøve. Indimellem elsker jeg at lytte til klassisk musik. Der er en storhed og følelser i musikken, som er overvældende. Dirigenten skal jo hele tiden være lidt foran, og min største udfordring bliver at kunne overskue hele musikstykket. Jeg skal høre et musikstykke mange gange før jeg kan melodien, så jeg får i den grad min sag for.”

Sara Bro (1974)

Radiovært og forfatter

Sara Bro har været ansat i DR af flere omgange - første gang i 1995, hvor hun lavede børneradio på P3, og senere i børne- og ungdomsprogrammet 'Hjerteflimmer' på DR1. Senest har Sara været den ene halvdel af P3s formiddagsprogram ’Verdens største brevkasse’ med Adam Duvå Hall. Sidste år valgte Sara Bro at prøve kræfter med TV 2s morgenprogram "Weekend Weekend", men her fra efteråret er hun tilbage på P3, hvor hun er vært på stationens helt nye formiddagsprogram - ’Sara og David på P3’, der sendes hver dag fra kl. 9.00-12.00. Musik fylder utroligt meget i Saras liv – både professionelt og hjemme i privaten, hvor familien hører meget musik. Sara er vokset op i 70’erne med protestsange og Gasolin, men også med klassisk musik, hvor især tonerne fra ballet fyldte hjemmet, da hele familien har en stor kærlighed til den klassiske ballet. Så den klassiske musik har også en stor plads i Saras hjerte, og hun glæder sig til at deltage i Maestro:

”Jeg så Maestro sidste år og tænkte at det så både sjovt og svært ud, så jeg blev virkelig glad, da jeg blev spurgt om jeg ville være med. Jeg elsker musik og når David og jeg  sender, spiller vi ca. 30 sange i løbet af vores program på P3. Jeg kan ikke spille nogen instrumenter og har heller ALDRIG prøvet at dirigere før. Jeg har travlt med mit nye program, men jeg har tænkt mig at øve mig i studiet mens vi sender"

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk