Her er de nominerede ildsjæle til P8 Jazz-prisen 2019

P8 Jazz-prisen uddeles til Danish Music Awards Jazz 2019 den 18. november, hvor P8 Jazz for øvrigt også sender direkte fra.

  • Maria Dybbroe er saxofonist, men også bookingansvarlig i den aarhusianske koncertforening Sun Ship og organisator i det internationale kollektiv for improvisationsmusik, The Community. (© PR-foto.)
  • Karsten Bech fra festivalen 'Jazz i Trekanten' er blandt de nominerede til P8 Jazz Prisen 2019. (© PR-foto)
  • Unge frivillige fra JazzHouse i Kolding er nominerede til P8 Jazz Prisen 2019. (© Jazz i Trekanten)
1 / 3

For syvende år i træk uddeler P8 Jazz sin egen pris til Danish Music Awards Jazz, der finder sted mandag den 18. november på Bremen Teater i København.

P8 Jazz-prisen gives til en ildsjæl, der har bidraget til at styrke jazzen lokalt eller på landsplan. En ildsjæl, som fortjener at blive hædret med applaus, skulderklap og ekstra opmærksomhed fra det danske jazzmiljø.

Med udgangspunkt i P8 Jazz-lytternes ildsjælsindstillinger har P8 Jazz-redaktionen valgt et felt på tre nominerede. De nominerede er:

Maria Dybbroe

- som bookingansvarlig i den aarhusianske koncertforening Sun Ship og som organisator i det internationale kollektiv for improvisationsmusik, The Community.

Lytterne siger:

- Ved siden af sit eget mangefacetterede musikalske virke arbejder Maria med passion og engagement for udbredelsen af den eksperimenterende og grænsesøgende jazzmusik – både som frivilligt medlem af koncertforeningen Sun Ship, der udfordrer og udvider de musikalske horisonter i Aarhus, og som igangsætter i The Community, der knokler for at forstærke netværket af internationale improvisationsmusikere til glæde for både publikum og de udøvende.

Karsten Bech

- som initiativtager til og sekretariatschef for festivalen 'Jazz i Trekanten' i Trekantområdet.

Lytterne siger:

- Karsten arbejder vedholdende og utrætteligt med at udbrede jazzen til et større og bredere publikum i hele Trekantområdet. På bare fem år er ”Jazz i Trekanten” kommet på landkortet som en betydelig faktor i det danske jazzlandskab – Karsten er manden bag. Han er på evig rejse i det danske og udenlandske jazzmiljø med henblik på at præsentere både kendt og ny, retningsgivende jazzmusik i Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

Unge frivillige på JazzHouse, Kolding

- som drivkraften for jazzarrangementer og musikalsk fællesskab på spillestedet JazzHouse i Kolding.

Lytterne siger:

- I løbet af et år lægger dette team af unge ildsjæle virkelig meget energi og mange arbejdstimer i at skabe et helt unikt fællesskab omkring den unge jazz. De planlægger og afvikler egenhændigt omkring 30 koncerter årligt for cirka 200 publikummer pr. gang, og de er alene drevet af et brændende ønske om at skabe en levende scene, hvor unge, up-coming jazzmusikere har mulighed for at mødes og spille for et ungt publikum.

Vinderen offentliggøres fra scenen i Bremen Teater den 18. november. Sidste års prismodtager var ildsjæl Ilse Vestergaard, sekretariatsleder ved Aarhus Jazz Festival.

P8 Jazz sender direkte fra Danish Music Awards Jazz mandag den 18. november fra klokken 19.30.