Her er de nye dommere i 'Den store bagedyst'

Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen bliver den nye dommerduo i ‘Den store bagedyst’, der sendes til efteråret.

  • Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo er de to nye dommere, som skal bedømme den kommende sæsons dygtige amatørbagere. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Katrine Foged Thomsen er den ene af de to nye dommere, som skal bedømme den kommende sæsons dygtige amatørbagere. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Markus Grigo er en ene af de to nye dommere, som skal bedømme den kommende sæsons dygtige amatørbagere. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Timm Vladimir er fortsat vært på Den store bagedyst. Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo er de to nye dommere, som skal bedømme den kommende sæsons dygtige amatørbagere. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 4

Fagligheden har altid været i højsædet, når det gælder bedømmelsen af kager og bagværk i ‘Den store bagedyst’. Og det bliver der ikke slækket på i den kommende sæson, som løber over skærmen på DR1 til efteråret. Der har været udskiftning på dommerfronten. Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg har taget deres tørn i fem sæsoner, og nu er to spritnye navne klar til at tage over. Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo er navnene på den nye duo, der skal smage og vurdere deltagernes kager og bagværk.

Bager, kok, konditor, madøre

De to har tilsammen mange års uddannelse og erfaring med sig. 47-årige Markus Grigo er uddannet både bager og kok, og så har han arbejdet som konditor og dessertkok i mange år, ligesom han har skrevet en række bøger om kager og desserter. Han har tidligere optrådt på tv i programmer som ‘Go’ morgen Danmark’ på TV 2 og ‘Aftenshowet’ på DR. 39-årige Katrine Foged Thomsen er vokset op på sine bedsteforældres kro og har brugt meget af sin barndom i et køkken. Hun kalder derfor sig selv lidt af et ‘madøre’. Hun er uddannet konditor og har arbejdet med faget i 15 år. I dag ejer hun fire konditorier/caféer i København sammen med sin mand.

Ved hvordan deltagerne har det

Dermed er fagligheden helt i top, og det er da også derfor, de begge har valgt at sige ja til muligheden for at være dommere i landets mest populære bageprogram. "Jeg kan godt lide håndværket i mit fag. Og det praktiske i at stå med mel og ende med en kage. Jeg elsker tanken om at give det håndværk videre. Det gør jeg i dag til de elever, jeg har i min forretning, og de input vil jeg også gerne give videre til bagedyst-deltagerne," forklarer Katrine Foged Thomsen. "Som dommer skal man vide, hvad man snakker om, og man skal have overskud til at give den viden videre. Og give et klap på skulderen og gode ord med på vejen. Men stadigvæk være professionel og bedømme de rette ting på det rette tidspunkt," siger Markus Grigo. Han har tidligere selv været både dommer og deltager i forskellige konkurrencer, og det kan deltagerne få glæde af. "Jeg kender følelsen af, hvordan man har det, når man skal have noget bedømt," uddyber han.

God dynamik og ny energi

Det er netop den store erfaring og faglige evner, der har fået DR til at vælge de to nye dommere, fortæller Eva Kvist, der er redaktionschef i DR Danmark. "Katrine og Markus har en stor arv at løfte efter Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen, men de to supplerer hinanden rigtigt godt, de har en god dynamik sammen og kan tilføre programmet en ny energi. Deres faglighed er helt i top, og de vil få plads til at præge programmerne med deres egen tilgang til det at arbejde kreativt med konditor-håndværket." "Vi tror på, at de vil kunne give deltagerne en både skarp og kærlig kritik, der kan udvikle dem og gøre både deltagere og seere klogere," siger Eva Kvist.

Passion vil inspirere amatørbagere

Med den nye dommerduo og et nyt hold deltagere på plads, er ‘Den store bagedyst’ klar til endnu en sæson. Timm Vladimir fortsætter i rollen som vært, og optagelserne begynder i løbet af foråret. Den nye sæson bliver traditionen tro sendt til efteråret på DR1. "Vi glæder os så meget til at komme i gang med den nye sæson. Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo har en fælles passion for at inspirere amatørbagere til at kaste sig ud i at lege i køkkenet – både i programmet, men også hjemme i stuerne. Deres enorme erfaring vil komme deltagerne og ikke mindst seerne til gode, når de sammen skal smage og bedømme sig igennem den kommende sæsons bagedyst-udfordringerne Og så gør det jo heller ikke noget, at de begge to er super-positive mennesker og har humor – de er simpelthen rigtigt godt selskab på skærmen," siger redaktionschef Eva Kvist.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter