Her er de otte sange og artister i Dansk Melodi Grand Prix 2021

DR kan i dag offentliggøre de otte sange og artister, der skal dyste om at blive ’vores sang’ den 6. marts ved Dansk Melodi Grand Prix – Danmarks største musikfest. Vindersangen vælges af danskerne selv ud fra de otte sange, DR’s fagjury har udvalgt. ’Vores sang’ 2021 skal herefter repræsentere Danmark til Eurovision Song Contest i Rotterdam.

 • Numrene fra deltagerne i 'Dansk Melodi Grand Prix 2021' kan allerede høres fra i dag. (© (c) DR)
 • ’Hvileløse hjerter’ – Nanna Olivia (Foto: Malou Vagn)
 • ’Øve os på hinanden’ – Fyr & Flamme (Foto: Rasmus Laursen)
 • ’Højt over skyerne’ – Chief 1 & Thomas Buttenschøn (Foto: Nicho Oppermann)
 • ’Everything is alright’ – Mike Tramp (Foto: Morten Madsen)
 • ‘Silver Bullet’ – The Cosmic Twins (Foto: Morten Rygaard)
 • ‘Abracadabra’ – Claudia Campagnol (Foto: Sofie Barfoed)
 • ‘Står Lige Her’ – Emma Nicoline (Foto: Andreas Raae)
 • ’Beautiful’ – Jean Michel (Foto: Jean Michel)
 • Martin Brygmann og Tina Müller er værter for Dansk Melodi Grand Prix 2021. (Foto: Betina Garcia)
1 / 10

De otte sange og artister, der skal give danskerne en musikalsk festaften ved dette års 'Dansk Melodi Grand Prix' er onsdag blevet offentliggjort.

De otte sange og artister er:

 • ’Hvileløse hjerter’ – Nanna Olivia

 • ’Øve os på hinanden’ – Fyr & Flamme

 • ’Højt over skyerne’ – Chief 1 & Thomas Buttenschøn

 • ’Everything is alright’ – Mike Tramp

 • ‘Abracadabra’ – Claudia Campagnol

 • Silver Bullet’ – The Cosmic Twins

 • Står Lige Her’ – Emma Nicoline

 • ’Beautiful’ – Jean Michel

Læs mere om de otte sange og artister nedenfor.

Højt niveau

Alle sange og artister er omhyggeligt udvalgt af DR’s musikkyndige fagjury, som har valgt et varieret felt af sange, der afspejler en musikalsk variation og bredde. Det er ambitionen at styrke samarbejdet med det danske musikliv, hvorfor 'Dansk Melodi Grand Prix' igen i år har sange med, der appellerer bredt på tværs af den danske musikscene, og som kun kommer fra danske sangskrivere og komponister.

I år er det alene seerne, der den 6. marts først stemmer tre sange videre, for senere på aftenen også at stemme på, hvilken sang der skal være 'Vores Sang' i 2021.

Ledende redaktør for 'Dansk Melodi Grand Prix' Gustav Lützhøft har set frem til endelig at kunne løfte sløret for de otte sange og artister:

- Vi har bestræbt os på at kunne præsentere et varieret og alsidigt felt af sange, og det synes jeg, er lykkedes. Som det bør være i 'Dansk Melodi Grand Prix', er det musikalske niveau i år tårnhøjt. De otte sange er valgt ud fra sangenes potentiale og kvalitet. Men i sidste ende naturligvis også i forhold til hvordan de leveres og fremføres. Men der skal nok være nogen, der synes, at en bestemt sang falder mere i deres smag end andre. Og det er netop det, vi gerne har villet. At skabe et varieret felt af sange, hvor de fleste kan finde netop deres favorit og få en snak om smag. Og til sidst blive enige om, hvilken sang vi i fællesskab mener skal være ’Vores Sang’ i 2021, udtaler Gustav Lützhøft.

'Dansk Melodi Grand Prix' holdes i år i studie 5 i DR Byen, hvor alle artister bakkes op af DR’s Grand Prix-orkester under ledelse af kapelmester Peter Düring.

Sammen med værterne Tina Müller og Martin Brygmann vil de sætte gang i årets største hyldest til dansk musik – også selvom der på grund af covid-19 ikke vil være publikum til stede i studiet.

Her kan du høre de otte sange

Du kan allerede nu lytte til alle numrene på dr.dk/grandprix og på Grand Prix-appen. Klokken 15.00 onsdag er sangene tilgængelige på alle streamingtjenester.

Vil du gerne være med til Danmarks største musikfest på første række?

Da der ikke bliver fysisk publikum til stede til 'Dansk Melodi Grand Prix 2021', skrues der op for stemningen i studiet, hvor en digital publikumsvæg skal fyldes med seere, der elsker en god musikfest. Få en unik oplevelse og kom med til en festlig og musikalsk aften hjemme fra stuen via Zoom, hvor vi sammen skal vælge, hvad der skal være ’Vores Sang’ i 2021.

Du kan læse mere om, hvordan man kan være med på dr.dk/musikfest

Dansk Melodi Grand Prix sendes lørdag den 6. marts klokken 20.00 på DR1 og DRTV. Vær også med, når 'Buffeten' på P3, 'Formiddag på 4’eren' og 'Aftenshowet' i fællesskab varmer op til årets musikfest i radio og tv fra den 1. marts.

For yderligere angående 'Dansk Melodi Grand Prix', kontakt venligst: Rikke Hesselholt // rikke@have.dk // 28 43 38 93 Amalie Hermansen // amalie@have.dk // 21 79 33 82

FAKTA OM DE OTTE ARTISTER

 • ’Hvileløse hjerter’

 • Artist: Nanna Olivia

 • Tekst og musik: Anna David, Nicolai Levring & Casper Sørensen

For 22-årige Nanna Olivia har sang og musik altid været en del af hendes liv, og hun begyndte allerede som 3-årig at synge og nørde sangtekster. Foruden sin passion for sang udfolder Nanna Olivia også sin kreativitet ved selv at skrive sange, og når hun ikke er at finde bag en mikrofon, studerer hun entreprenørskab og design på KEA.

’Hvileløse hjerter’ er skrevet og komponeret af Anna David, Nicolai Levring og Casper Sørensen. Anna David slog igennem som artist i 2005 og har nu 15 års erfaring som solist og optrædende. Når Nanna Olivia sætter sig noget for, går Nanna Olivia altid efter at vinde, og det er også håbet til 'Dansk Melodi Grand Prix 2021':

- Jeg glæder mig helt sindssygt til at være med i 'Dansk Melodi Grand Prix'. Det bliver den vildeste oplevelse! 'Hvileløse hjerter' er en powersang. En sang, jeg kan relatere rigtig meget til. Den taler til følelsen efter et brud med en kæreste, hvor man prøver at komme videre og være ovenpå, men inderst inde, ved man godt, at det ikke bare er ligetil, og at han stadig har ens hjerte. Jeg ser sangen som en peptalk til mig selv og alle andre, der har stået i den situation.

 • ’Øve os på hinanden’

 • Artist: Fyr & Flamme

 • Tekst og musik: Laurits Emanuel

Teenageidoler, dine forældre kan forstå. Sådan beskriver duoen Fyr & Flamme sig selv. Bandet minder om en fordums tid med højere hår og lidt mere hverdagsglimmer. Med nummeret 'Menneskeforbruger' brød de for alvor igennem, og kort tid efter kom singlen ”Kamæleon”, der manifesterede, at Fyr & Flamme er kommet for at blive.

Duoen er opstået af et venskab mellem musiker Laurits Emanuel, der er vant til at stå på scenen som den ene af de to forsangere i bandet The Grenadines, og skuespiller Jesper Groth, som vi kender fra 'Sygeplejeskolen' og 'Stormester'.

- 'Øve os på hinanden' er inspireret af lidt ældre Grand Prix-dyder og har sit afsæt i den europæiske slut-halvfjerdser-disko. Sangen er en scene foregående på et dansegulv, hvor en kvinde og en mand må prøve sig frem på må og få. Denne seance kan frit oversættes til, hvordan man gebærder sig, når man gør kur til en anden, eller hvordan man må korrigere i livet henad vejen. For kan man øve sig på det hele hjemme foran spejlet, eller skal man derud, hvor det gælder for for alvor at lære det? Vi må øve os på hinanden!

 • Højt over skyerne’

 • Artist: Chief 1 og Thomas Buttenschøn

 • Tekst og musik: Chief 1, Thomas Buttenschøn og Nermin Harambasic

Det har vist sig, at gode ting kommer ud af samarbejdet mellem det anderkendte multitalent Chief 1 (Lars Pedersen) og den folkekære sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn. Hver for sig har de skabt hits i ind- og udland, og som makkerpar debuterede de i sommeren 2019 med hitsinglen 'Alt Er Godt', der blev kåret til årets sommerhit 2019 af P4’s lyttere, og i december 2020 udsendte de den hjertevarme julehymne 'Sol i December'. For de to herrer er motivationen for at lave musik sammen, at det skal være sjov og ballade, fordi livet er kort og regler er noget, man bryder.

- Vi har en god og ægte energi, når vi er sammen, og den vil vi gerne sende ud til familien Danmark. Intet er planlagt eller kalkuleret, vi kan bare godt lide at sende smil og kærlighed ud igennem den musik, vi skaber sammen.

 • ’Everything Is Alright’

 • Artist: Mike Tramp

 • Tekst og musik: Mike Tramp

Mike Tramp har prøvet det meste – sunget i børnekor, været teenagestjerne og tilmed rockstar på en skala, som meget få andre danskere kan matche. Med en karriere på over 40 år og med fans over hele verden har Mike Tramp markeret sig som en dansk rocklegende, der blandt andet har turneret internationalt med bands som 'Freak Of Nature' og det multiplatinsælgende band 'White Lion' og udgivet 12 soloalbum.

I 2020 fejrede han 25-året for solokarrieren med opsamlingen 'Trampthology', og med det nye nummer står han atter på dén scene og i dén sammenhæng, som kickstartede karrieren i 1978, hvor han vandt 'Dansk Melodi Grand Prix' med gruppen Mabel og Grand Prix-klassikeren ’Boom Boom’.

- Efter alle årene og et helt livs erfaringer føles det rigtigt at stå på scenen til 'Dansk Melodi Grand Prix' og at kunne bringe rocklyden ind til Danmarks største musikfest. 'Everything Is Alright' er et ærligt nummer, som er skrevet direkte fra hjertet - uden bagtanker eller kække krumspring. Jeg kan være 100 procent tro mod mig selv og behøver ikke tage nogen maske eller grimasse på - jeg er den, jeg er.

 • ’Silver Bullet’

 • Artist: The Cosmic Twins

 • Tekst og musik: Lise Cabble, Gisli Gislason, Rasmus Duelund og August Emil

Som 12-årige fyrede tvillingerne Chris og Alec den af til 'Guitar Hero', hvor de drømte om at stå på de store scener, og det var her, deres fælles passion for musikken blev vakt. Den drøm besluttede de sig for at udleve, og i 2018 formede de popduoen The Cosmic Twins – opkaldt efter et maleri, deres amerikanske far malede til dem, da de blev født.

Tvillingerne har siden optrådt i hele Danmark med næsten 100 shows, deltaget i DR-programmet 'Live' og udgivet en EP, en musikvideo og en håndfuld singler.

’Silver Bullet’ er skrevet af 'Dansk Melodi Grand Prix'' ukronede dronning Lise Cabble, der har skrevet hele fire vindersange til 'Dansk Melodi Grand Prix' – senest i 2019 med Leonora og nummeret ’Love Is Forever’.

- Det, at vi skal være med i Dansk Melodi Grand Prix, er som en uundgåelig profeti, der er gået i opfyldelse for os. Det årlige MGP på gymnasiet var højdepunktet for os, og vi elskede hvert sekund af det. Nu glæder vi os til at være med i det rigtige melodigrandprix med 'Silver Bullet', der handler om at have en fest, samtidig med, at man har kærestesorger. Den skal nok få publikum op at køre med masser af energi, siger de.

 • Abracadabra’

 • Artist: Claudia Campagnol

 • Tekst og musik: Melanie Wehbe, Emil Adler Lei og Louis Jarto

Claudia Campagnol har fået musikken ind med modermælken med to professionelle musikere som forældre. Hun sang, før hun kunne gå, og begyndte at spille klaver som 4-årig.

Som barn opdagede Claudia sin fars Herbie Hancock-plader og fik øjnene op for fusionsjazz og instrumentalmusik. Som 12-årig komponerede hun sin første sang og har siden blandt andet optrådt i gospelkor til en Stevie Wonder-koncert, opnået en andenplads i JazzDanmarks konkurrence Ung Jazz og udgivet albummet 'I’m Strong', der udløste en dobbelt-nominering til Danish Music Awards 2019.

'Abracadabra’ er skrevet af blandt andre Emil Lei, der stod bag sidste års vindersang ’Yes’ med Ben & Tan, og Melanie Wehbe, der stod bag sidste års svenske vindersang. De to har tidligere arbejdet sammen, da de også stod bag den danske vindersang ’Love is forever’ med Leonora i 2019.

- 'Abracadabra' er en enkel, men samtidig storslået sang, der tager dig med til et drømmeunivers, hvor du kan være dig selv og ikke være bange for at føle noget. Et univers, hvor du fortrylles af musikken og følger med i en overjordisk vals båret af en varm og gylden stemme, hele vejen til gåsehud og minder om evig kærlighed.

 • ’Står Lige Her’

 • Artist: Emma Nicoline

 • Tekst og musik: Jeppe Pilgaard, Jacob Jørgensen, Emma Nicoline og Adam Kalwa

For Emma Nicoline har barndommen været fyldt med særligt 80’er-musik, og allerede som 2-årig dansede hun til navne som Prince og Anne, Sanne og Lis.

Musikken er nu for alvor kommet ind i hendes liv, hvor hun det seneste år har arbejdet sammen med producer Jeppe Pilgaard på et dansksproget, fængende og ærligt popprojekt med melodiske referencer til de største sangikoner fra 80’erne og 90’erne. Hendes sange er alle udsprunget af personlige oplevelser, og det gælder også hendes sang til 'Dansk Melodi Grand Prix':

- 'Står Lige Her' er skrevet til en nær veninde, der havde brug for hjælp, men ikke var klar til at modtage den. Sangen er til alle os, der har prøvet at gøre alt for en nær ven, der går gennem en svær tid. Måske de med denne 80’er-inspirerede sang kan forstå den hjælpende hånd – bare i en anden form. Jeg står jo lige her.

 • ’Beautiful’

 • Artist: Jean Michel

 • Tekst og musik: Clara Sofie Fabricius, Johannes Nymark, Jesper Hjersing Sidelmann og Andreas Jensen

Lige siden han var en lille dreng, har Jean Michel altid brugt musikken som udtryksform og et fristed, hvor han kan føle i form af sang og sangkomposition. I 2012 blev Jean Michel national kendt, da han stod på scenen i 'X Factor', som en del af en duo med sangerinden Nicoline Simone. Siden da har Jean Michel kombineret sin passion for musikken med dans, da han har optrådt i Wallmans shows i Cirkusbygningen i fire år, ligesom han også har medvirket i musicals som 'Hair' og 'Hairspray'.

'Beautiful’ er skrevet af blandt andre sanger og sangskriver Clara Sofie Fabricius, der fik sit gennembrug med hittet ’Når tiden går baglæns’ og skuespiller og sanger Johannes Nymark, der i 2016 vandt Dansk Melodi Grand Prix med gruppen Lighthouse X og sangen ’Soldiers of Love’.

- Jeg kender selv til følelsen af at være 'anderledes' og en minoritet, grundet min seksualitet og etnicitet. Men selvom man hører til en minoritetsgruppe, er det ikke nødvendigvis negativt – tværtimod. Vi skal hylde mangfoldigheden, og det er derfor, at sangen 'Beautiful' er så aktuel selv i dag. Kan jeg hjælpe bare én person med min sang, så er jeg glad.

FacebookTwitter