Historien om Vollsmose-symfonien

Unge fra Vollsmose har sammen med musikere fra Odense Symfoniorkester og en komponist skabt deres helt egen musikforestilling. P2 var med fra første idémøde til uropførelsen af Vollsmose-symfonien.

Unge fra Vollsmose har sammen med musikere fra OdenseSymfoniorkester og en komponist skabt deres helt egenmusikforestilling. P2 var med fra første idémøde til uropførelsenaf Vollsmose-symfonien.

"Man føler sig jo som en prinsesse. I flereuger har de voksne i koncerthuset rost mine tekster, og nu mærkerjeg, hvordan publikum også jubler. Pludselig tør man give megetmere af sig selv". Sådan sagde 19-årige Hawra efter uropførelsen afVollsmose-symfonien – en musikforestilling skabt af unge fraVollsmose, et af Odenses mest socialt belastede områder.

Vollsmose-symfonien

Midt i augustinviterede Odense Symfoniorkester børn og unge fra Vollsmose til atskabe en musikforestilling med udgangspunkt i et døgn i deresbydel. 50 meldte sig, og i en måned kom de flere gange om ugen tilOdense Koncerthus for at skrive melodier, digte, sang- ograp-tekster.

Komponisten Frank Hasselstrøm, der bl.a. erkendt fra rockbandet Catbird, hjalp de unge med at omsætte idéertil virkelighed. Og 10 musikere fra Odense Symfoniorkester sad klartil at afprøve musikken, så de unge kunne tage stilling til, om detlød, som de havde forestillet sig.

Målet var, at de unge fra Vollsmose skulleopleve et frirum, hvor voksne lyttede til dem og tog deres ideeralvorligt. Desuden skulle arbejdet med Vollsmose-symfonien give etmere nuanceret og positivt billede af bydelen, end det almindeligtkendte.

Den 9. og 11. september blevVollsmose-symfonien opført ved to koncerter i Odense. På scenen varbåde musikere fra Odense Symfoniorkester og de unge selv, somstrålede af stolthed.

Fra idémøde til uropførelse

P2 harfulgt Vollsmose-symfonien fra det første idémøde, hvor otte generteunge mødte op og knap turde åbne munden, til uropførelsen, hvor 50teenagere sang, spillede, rappede og dansede – og godmodigt kæmpedeom at få mest mulig opmærksomhed fra publikum.

Desuden fortæller projektets arrangør, PeterRønn-Poulsen, om tankerne bag Vollsmose-symfonien, komponist FrankHasselstrøm fortæller om sine oplevelser med de unge, ogrepræsentanter fra Odense Kommune og Odense Symfoniorkesterfortæller om baggrunden for at involvere sig i projektet. 

  • P2Torsdag 30. september kl.22.10Vollsmose-symfonienTilrettelæggelse:Nina Ørum

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter