’Hjælp nu’ bliver en aften i alvorens og musikkens tegn

Otte korrespondenter fra DR og TV 2 leverer dugfriske øjenvidneberetninger om situationen i Mellemøsten i søndagens indsamlingsshow ’Hjælp nu!’, der også giver seerne unikke musikalske sammensætninger og kunstneriske oplevelser.

  • TV 2s Cecilie Beck og DRs Kåre Quist er værter for indsamlingsshowet, der vil sætte fokus på katastrofen i Syrien. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • TV 2s Cecilie Beck og DRs Kåre Quist er værter for indsamlingsshowet, der vil sætte fokus på katastrofen i Syrien. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Hjælp Nu! Akutindsamling for Syriens flygtninge (Foto: TV 2 © Type 1)
1 / 3

Otte korrespondenter fra DR og TV 2 leverer dugfriske øjenvidneberetninger om situationen i Mellemøsten i søndagens indsamlingsshow 'Hjælp nu!', der også giver seerne unikke musikalske sammensætninger og kunstneriske oplevelser.

Søndag kl. 20.00-23.00 kulminerer en uges akutindsamling til de katastroferamte områder i og omkring det borgerkrigshærgede Syrien med en aften i indsamlingens tegn. Indsamlingsshowet 'Hjælp nu!' samsendes på DR1 og TV 2, og indsamlingen er kommet i stand på kort tid i tæt samarbejde med 12 nødhjælpsorganisationer.

Seerne kan se frem til en række store musikalske oplevelser og ikke mindst overraskende konstellationer på scenen i Vilhelm Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn, hvor showet foregår. Blandt gæsterne på scenen er TurboWeekend, der spiller hittet 'Miles and Miles' akkompagneret af strygere. Sebastian optræder live på tv for første gang i 20 år - blandt andet sammen med Stine Bramsen. Poul Krebs og Michael Falch er også på scenen sammen, og det samme er L.I.G.A. i et helt unikt samarbejde med 'X Factor'-vinder Emilie Esther.

Og der venter flere kunstneriske oplevelser, som seerne kan glæde sig til - blandt andet holder Søren Pilmark en højst overraskende tale til nationen.

DR- og TV 2-korrespondenter live fra Mellemøsten

Otte korrespondenter fra henholdsvis DR og TV 2 er rygraden i aftenens program og er med live fra forskellige områder i Mellemøsten. Korrespondenterne giver seerne mulighed for at høre og se, hvordan situationen er i og omkring Syrien lige nu, og de hjælper os med at forstå, hvad det hele handler om.

Rasmus Tantholdt er med fra Syrien, Puk Damsgaard er i Tyrkiet, Michael S. Lund er i Nordirak, Steffen Jensen og Anna Gaarslev er i Libanon, Simi Jan og Johannes Langkilde er i Jordan og Ulla Terkelsen er med fra Lesbos i Grækenland.

Callcenter med kendte danskere

Danskerne kan støtte indsamlingen med 150 kr. ved at sende en SMS med teksten 'HJÆLP' til 1234, men ønsker man at donere mere end 150 kr. har man mulighed for at ringe ind til callcenteret, hvor telefonerne bl.a. besvares af en række kendte danskere. Her kan man f.eks. komme til at tale med Bubber, Cecilie Stenspil, Ditte Hansen, Felix Smith, Hans Pilgaard, Jan Gintberg, Jacob Riising, Joakim Ingversen, Lars Brygmann, Laura Bro, Mikkel Lomborg (Hr. Skæg), Mikael Bertelsen, Mads Steffensen, Nikolaj Kopernikus, Nicholas Bro, Peter Mygind, Rasmus Bjerg, Stine Bosse, Susse Wold, Sofie Gråbøl, Sarah Grünewald, Sara Blædel, Thure Lindhardt med flere.

I forbindelse med indsamlingsshowet udloddes desuden tre biler.

Cecilie Beck og Kåre Quist er værter

TV 2s Cecilie Beck og DRs Kåre Quist er værter for indsamlingsshowet, og begge værter er glade for, at de kan hjælpe.

"Jeg synes, vi i Danmark har en fornem tradition for at hjælpe folk, der er i akut nød, fordi de er blevet ramt af jordskælv, hungersnød eller følgerne af krig. I Syrien lever børn og voksne uden adgang til nok mad og medicin. Flere fordrevne har fortalt om, hvordan de må spise græs, for at fylde maverne. Derudover er vi på vej mod en vinter, som mange af dem slet, slet ikke er rustet til. Derfor er jeg rigtigt glad for at kunne være med til at samle ind, så børn og voksne kan blive udstyret med det allermest nødvendige: husly, mad og medicin og i allerbedste fald skolegang til børnene, så Syrien ikke taber en hel generation," siger Cecilie Beck, TV 2.

"Det er både en ære og et kæmpe privilegium at få lov til at arbejde for et show, der - helt konkret - kan gøre livet bedre for en meget stor gruppe flygtninge i og omkring Syrien. Det er folk, der mangler meget basale ting. Det er forældre, der er på flugt fra rædsler, vi har svært ved at forestille os - og som mangler tag over hovedet, vintertøj, mad og rent drikkevand til deres børn. Jeg tror, alle forældre kan mærke det lille stik i hjertet, man får, hvis ens børn ikke har det godt. Jeg er selv blevet blødere om hjertet, efter jeg er blevet far. Og derfor er det ikke mindst børnene, der er i mine tanker, når vi byder velkommen på søndag," siger Kåre Quist, DR.

Om katastrofen

Syrien-krisen er nu inde i sit femte år. Der kommer flere og flere flygtninge hver dag, FNs nødhjælpskasse er tom, og der har aldrig været mere brug for hjælp end nu. De lande, der har taget imod flygtninge, er nu ved at bukke under for presset.

Op mod fire millioner mennesker har indtil nu søgt beskyttelse i nabolandene, og over 7,5 millioner internt fordrevne lever under frygtelige vilkår inde i Syrien - alene i år har en million syrere måttet forlade deres hjem. Mange af dem søger over grænserne og lægger yderligere pres på nabolandene.

Fødevarehjælpen, som gives til de allersvageste flygtningegrupper, er allerede skåret ned til et minimum eller helt skåret væk, så hver eneste krone kan gøre en forskel.

Yderligere information:Der er oprettet et indsamlingssite på http://www.hjaelpnu.nu/. Danskerne kan støtte indsamlingen med 150 kr. ved at sende en SMS med teksten 'HJÆLP' til 1234.

12 forskellige nødhjælpsorganisationer får del i de indsamlede midler: Dansk Flygtningehjælp, UNICEF Danmark, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA Danmark, Red Barnet, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, SOS Børnebyerne, CARITAS Danmark, Mission Øst og Dansk Folkehjælp.

1. Christian Rask Pressekontakt: Yderligere oplysninger