Hjerterum

Gensyn med værten Kamilla Bech Holten og indretningsarkitekt Vibeke Brink i Hjerterum. I 10 programmer inviteres seerne indenfor når en række par skal flytte sammen for første gang, og deres mildt sagt modsatrettede interesser skal deles om pladsen. Hjerterum er kort sagt et boligmagasin om dit og mit, der skal blive til vores.

Indretningsarkitekten Vibeke Brinck (th.)udgør den profesionelle balast, når to meget forskellige hjem skal forenes i programmet "Hjerterum", som har Kamilla Bech Holten (tv.) som værtinde. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Gensyn med værten Kamilla Bech Holten og indretningsarkitektVibeke Brink i Hjerterum. I 10 programmer inviteres seerne indenfornår en række par skal flytte sammen for første gang, og deres mildtsagt modsatrettede interesser skal deles om pladsen. Hjerterum erkort sagt et boligmagasin om dit og mit, der skal blive tilvores.

Hvor er det skabet, skal stå - og hvis skabskal det overhovedet være. Det er det klassiske spørgsmål, når parskal flytte sammen. Og svarene er ikke altid lige til. I Hjerterumydes der akut førstehjælp til 10 par med vildt forskellige smag ogikke mindst hver sin opfattelse af rigtig boligindretning.

I første program møder vi Jens Chr. 37, derarbejder som elektriker, og konditoren Majbritt, 25. De har endatter på 3 måneder, men er endnu ikke flyttet sammen. De skal bo iJens Christians hus, men her er der stadig spor efter hanseks-kone. De er enige om at de sidste spor skal slettes, men valgetaf farver og møbler er det store stridspunkt!

Stort set alle mennesker ejer et eller andet,som de ikke kan - eller vil - leve uden. Der har hver personmulighed for at frede et møbel eller en ting, som er sikret enplads i den fælles indretning uanset, hvad modparten mener om netopdet møbel.

Designerhjælp

Til at hjælpeparrene sikkert ned ad den følsomme vej mod sammefolkeregisteradresse medvirker indretningsarkitekt Vibeke Brinck ialle programmerne. Hun skal forene forskellene ved hjælp af godeideer og 10.000 kr. til materialer. Og med hensyn til den praktiskeudførelse er der hver gang to hjælpere, som de to hovedpersonerhver især har valgt. Hjælperne fungerer som advokat for deres veneller veninde og kommenterer undervejs udviklingen af det fælleshjem ud fra deres viden om hovedpersonerne.

Imellem flyttekasserne og arbejdet medindretningen er der også tid til at høre historien om, hvordanparrene har fundet sammen i kærligheden, og hvad de mener om denanden person og dennes indretning.

Gode råd til seeren

Det er ikkekun de medvirkende, der får glæde af indretningsarkitekt VibekeBrinck. I processen med at forene forskellige hjem vil der løbendevære masser af fif og fiduser at hente for de seere, som ikkenødvendigvis står overfor at skulle flytte, men gerne vil have etpar gode ideer til at pifte hjemmet lidt op, uden at økonomienlider alvorlig skade..

Blandet skare

Blandt demedvirkende par kommer vi rundt i det meste af landet rundt, og derdeltager par med vidt forskellige baggrunde. Men en ting har detilfælles: De skal nu leve med i hvert fald en ting i dereskommende hjem, som de gerne havde undværet.

Programmet er sendt første gang 6.1.04

Facebook
Twitter