Holland House og DR SymfoniOrkestret præsenterer moderne kultklassikere

Den Reumert-vindende instruktør Jacob F. Schokking står bag et unikt møde mellem DR SymfoniOrkestret, musikteatret Holland House og to hold Grammy-nominerede sangere i DR Koncerthuset den 31. maj.

  • DR SymfoniOrkestrets møder teatertruppen Holland House i DR Koncerthuset torsdag 31. maj. I forestillingen indgår bl.a. videoinstallationer med danserne Jeppe Kaas Vad og Sarah Hedegaard Pedersen (Holland House © Type 2)
  • Instruktøren Jacob F. Schokking står bag den visuelle iscenesættelse af forestillingen med Holland House og DR SymfoniOrkestret 31. maj.
  • Vokalgruppen Theatre of Voices lægger stemmer til forestillingen sammen med DR VokalEnsemblet. På billedet her er det sangerne Else Torp, Kristin Mulders (som til koncerten erstattes af Laura Lamph), Signe Asmussen og Kate Macoboy (© Type 2)
1 / 3

Til daglig opererer de et godt stykke fra hinanden – både geografisk og kunstnerisk. Men i denne måned mødes fire af dansk musiklivs fyrtårne for første gang på scenen: DR SymfoniOrkestret, DR VokalEnsemblet, musikteatret Holland House og vokalgruppen Theatre of Voices.

Det er den Reumert-vindende instruktør Jacob F. Schokking, der står bag ideen om at samle de fire ”bands” for at kunne realisere en mangeårig drøm, nemlig opførelsen af to grænsebrydende musikdramatiske kultklassikere fra det 20. århundrede. Drømmen bliver til virkelighed torsdag den 31. maj i DR Koncerthusets Studie 2 som del af KLANG-festivalen og CPH Stage.

Kult og politik

De to kultværker, som kan opleves i Jacob Schokkings visuelle iscenesættelse 31. maj, er den italienske komponist Luciano Berios Laborintos II og hollænderen Louis Andriessens gennembrudsværk De Staat. Begge er stærkt politiske værker, som på hver deres originale måde bryder grænserne mellem klassisk koncert, opera og teater. Samtidig har begge værker fornemme litterære forlæg, nemlig henholdsvis Dantes Guddommelige Komedie og Platons Staten.

Jacob Schokking fortæller om sin vision bag forestillingen i DR Koncerthuset: ”De to værker af Berio og Andriessen er meget forskellige i deres udtryksform, men fællestræk for dem er en inspiration fra jazzens verden og en insisteren på at gøre ensemblet til stjernen. Det er et kunstpolitisk greb, der opløser det traditionelle hierarki mellem solist og akkompagnement – og netop derfor er det helt afgørende, at de medvirkende ensembler er på højeste kunstneriske niveau.”

Prisvindende kunstnere

Et blik på biografierne for de medvirkende i Holland House og DR SymfoniOrkestrets forestående topmøde viser, at publikum kan se frem til at opleve et musikalsk line-up ud over det sædvanlige. De to vokalgrupper, som medvirker i forestillingen, har amerikanske Grammy-priser og -nomineringer samt en lang række andre internationale priser på trofælisten. Det samme gælder den flere gange Reumert-vindene instruktør – for ikke at tale om DR SymfoniOrkestret selv.

Jacob Schokking fortæller:

”Den måske mest afgørende faktor for dette projekt kunne lykkes var at finde de musikalske samarbejdspartnere, der kunstnerisk og teknisk er i stand til – og har lyst til – at løfte en så krævende opgave. Hvad det angår er vi så heldige i Danmark, at vi har DR SymfoniOrkestret, DR VokalEnsemblet og Theatre of Voices, med musikere og sangere på internationalt topniveau. Det er legekammerater, som er værd at vente på!”

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Wilhelm Hansen Fonden, Toyota Fonden & Augustinus Fonden

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter