Husker du...

Serien Husker du... fortsætter med 13 programmer om 1960’erne. Et årti med twist, forbrugerfest, Cubakrise, piratradio og kapløb om rummet.

  • - året er 1960. Året varsler nye tider ikke kun for Danmark, men også for den store verden. Billedet: Berlinmuren (Foto: DR TVarc © Type 1)
  • Den amerikanske flåde og luftvåben overvåger sovjetisk fragtskib med våben til Cuba. (Foto: DR TVarc © Type 1)
1 / 2

Serien Husker du... fortsætter med 13 programmer om 1960’erne.Et årti med twist, forbrugerfest, Cubakrise, piratradio og kapløbom rummet.

Serien tager udgangspunkt i DR’s store arkiv,hvor der findes masser af sjove programmer, underfundige klip ogfjernsyn som forandrede verden. Programmerne omhandler ét år adgangen og i løbet af udsendelserne bliver seeren taget med på enrundtur til de store begivenheder i ind - og udland, der vises klipfra det bedste og sjoveste TV fra det pågældende år. Men programmettager også fat i de nære ting. Hvad snakkede danskerne om ieksempelvis 1964? Hvilket tøj gik vi i? Hvilke sange sang vi underbruseren? Og hvilke strømninger var en del af tiden?

Et boblende årti

Første programhandler om 1960. Året varsler nye tider ikke kun for Danmark, menogså for den store verden. Socialdemokratiet går til valg undersloganet: "Gør gode tider bedre". Ungdomsoprørets fortrop marchererfra Holbæk til København i protest mod de voksnes kaprustning, og iUSA vinder "The Man for the 60s", demokraten John F. Kennedypræsidentvalget. Velkommen til de bragende, brydende og boblendetressere.

I hvert program fortæller et vidne om detpågældende år og i første program fortæller Poul Nelson omraceuroligheder i sydstaterne.

Udgangspunktet for programmerne er, at de skalvære underholdende. Men forhåbentligt vækker programmerne ogsågensynsglæde, eftertænksomhed og virker som katalysator forsamtaler i de små hjem om tiden dengang - og om tiden i dag.

Programmerne sendes hver onsdag på DR2. Førstegang den 28. september kl. 21.45.

Facebook
Twitter