Husker du...

Der er genlyd af kold krig, Morten Korch og Pyrexskåle, når P1 tager hul på programserien Husker du...Første udsendelse tirsdag 26. august er et lydbillede af 1950'erne, og gæsten, der blev præget af årtiet, er Britta Schall Holberg.

Der er genlyd af kold krig, Morten Korch og Pyrexskåle, når P1tager hul på programserien Husker du... Første udsendelse tirsdag26. august er et lydbillede af 1950'erne, og gæsten, der blevpræget af årtiet, er Britta Schall Holberg.

Med glimt fra radioens lydarkiver, gamle billeder og andre affortidens efterladenskaber tegner programserien Husker du... etportræt af fire årtier og fire mennesker, der blev præget aftiden.

Toneklang, moral, stemninger, tendenser og historiskebegivenheder fra 1950'erne,1960'erne, 1970'erne og1980'erne får plads i hvert deres program, dersendes tirsdage i uge 35-38 kl. 9.10 på P1

Kold krig, Morten Korch ogPyrexskåle

Første udsendelse tirsdag 26. august er enrejse tilbage til 1950'erne. I radioarkiverne har tilrettelæggernefundet klip med 1950'ernes kendte og ukendte stemmer. Det handlerom hypermoderne lejligheder med affaldsskakt og masser afskabsplads, 'Far til fire' og Morten Korch. Og det handler om denbegyndende forbrugsfest, Kaptajn Carlsens kamp mod bølgerne,Ungarnindsamling og en generation, der pludselig var noget heltspecielt - teenagere, der kunne svømme hen til Audrey Hepburn ogsukke fascineret over Elvis.

I Birkerød vokser Britta Schall Holberg sig fra at være en 9årig pige til en 19 årig kvinde i årtiet. Hun er gæst i ugensHusker du..., og det er gennem hende lytterne oplever blandtandet Elvis, Kaptajn Carlsen og den ungarske opstand.    

Husker du... 60'erne, 70'erne og80'erne?

Husker du... om 1960'erne sendes på P1tirsdag 2. september kl. 9.10, og gæsten er Torben Weinreich, derer professor i børnelitteratur ved Danmarks PædagogiskeUniversitet.

Husker du... om 1970'erne sendes på P1 tirsdag 9. september kl.9.10, og gæsten er forfatteren Carsten Jensen.

Sidste program i serien, handler om 1980'erne og sendes på P1tirsdag 16. september kl. 9.10.

Tilrettelæggelse Susanna Sommer og Karen Secher

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk