Husker du - dansk rock gennem 50 år

Bogen tager læseren med på en musikalsk rockrejse gennem de sidste 50 år. En rejse, som tager sit afsæt i 50'erne, hvor "rock'n'roll" bragede igennem i USA.

Husker du - dansk rock gennem 50 år (Foto: DR Multimedie © Type 1)

Bogen tager læseren med på en musikalsk rockrejse gennem desidste 50 år. En rejse, som tager sit afsæt i 50'erne, hvor"rock'n'roll" bragede igennem i USA.

Og også i lille Danmark med navne som Ib "Rock" Jensen og JamesRasmussen, der var idoler i en tid med anderumper, læderjakker,strutskørter og candyflosshår.

Bogen, der er skrevet af Kristoffer Hegnsvad og SofieMaegaard, beskriver udviklingen på den danske rockscene ogfortæller om nogle af de største navne som Otto Brandenburg,Clifters, Peter Belli, Keld & The Donkeys, Savage Rose,Steppeulvene, Shit & Chanel, Hos Anna og Søsterrock.

Samfundet gennem 50 år

Samtidig er bogen en fortælling om den samfundsmæssige udviklinggennem de seneste 50 år; bl.a. om sammensmeltningen mellemrockscenen og den politiske, som musikere som Trille og LoneKellermann leverer i 70'erne med deres sange om frigørelse ogkvindekamp. Også Røde Mor med Troels Trier i spidsen samt Skousen& Ingeman er nogle af de navne, som kendetegner den danskerockhistories politiske oprør.

Husker du - dansk rock gennem 50 år runder de sidste parårtier ved at fortælle om store danske rocknavne som Kliché,Kashmir, Mew og Nephew, der på trods af en kort levealder er medtil at tegne billedet af en vigtig dansk rockscene.

Kristoffer Hegnsvad og Sofie Maegaard: Husker du danskrock gennem 50 år, DR Multimedie, 299 kroner - erudkommet.

Facebook
Twitter