Hvordan malker man en ko

Søren Ryge Petersen har aldrig lagt skjul på, at han bor langt ude på landet. At han er født og opvokset på landet - har levet der i hele sit liv. Derfor spiller årstider, vejr og vind, landskaber, dyr og planter en stor rolle i hans liv og dagligdag og smitter jævnligt af på de TV-programmer, han laver.

Søren Ryge Petersen har aldrig lagt skjul på, at han bor langtude på landet. At han er født og opvokset på landet - har levet deri hele sit liv. Derfor spiller årstider, vejr og vind, landskaber,dyr og planter en stor rolle i hans liv og dagligdag og smitterjævnligt af på de TV-programmer, han laver.

Landbruget og landmændene gør også. De er johans naboer. De har traktorer og mejetærskere, de spreder gylle,høster, pløjer og laver hø. Nogle af dem har svin, andre harkøer.

Fælles for alle køerne er, at de bliver malketmorgen og aften - sådan har det altid været, uanset om man har 10eller 200 køer. Alle køer skal malkes, alle danskere drikker mælkog spiser smør og ost.

Og så er vi ved emnet for aftenens TV-program,der handler om noget så elementært som at malke en ko. Hvordangjorde man for 50 år siden - og hvordan gør man i dag?

Da Søren Ryge Petersen var 10 år gammel, sadhan hver aften hos Bruno og Martha og malkede to køer - medhåndkraft, for det gjorde alle. I dag malkes køer med en robot! Iløbet af bare et halvt århundrede har den måde, hvorpå man malkeren ko, udviklet sig til noget, ingen landmand ved sine fulde femville have drømt om for bare 10 og 20 år siden.

Søren Ryge Petersen er på besøg i femforskellige stalde, hvor der malkes på fem forskellige måder. Hanlægger selv ud med den gammeldags metode, for når man én gang harlært at malke en ko med sine hænder, så glemmer man det aldrig.