I hegnet - satire på DR2

Det er satire om alle de politisk korrekte og moderne mennesker, når Ditte Hansen og Lisbeth Wulffs satireunivers ’I hegnet’ nu kommer på DR2.

  • Drømmen om det perfekte liv er kørt helt i hegnet på DR2. Mød blandt andre Emil C's mor, De Kulturradikale, og Thomas og Trine, der prøver at få gang i deres sexliv. Hverdagssatire - nu med rigtige mennesker -og skuespillerne Ditte Hansen og Lisbeth Wullf. (Foto: Rasmus Kahlen- DR © Type 1)
  • Drømmen om det perfekte liv er kørt helt i hegnet på DR2. Mød blandt andre Emil C's mor, De Kulturradikale, og Thomas og Trine, der prøver at få gang i deres sexliv. Hverdagssatire - nu med rigtige mennesker-og skuespillerne Ditte Hansen og Lisbeth Wullf. (Foto: Rasmus Kahlen- DR © Type 1)
  • Drømmen om det perfekte liv er kørt helt i hegnet på DR2. Mød blandt andre Emil C's mor, De Kulturradikale, og Thomas og Trine, der prøver at få gang i deres sexliv. Hverdagssatire - nu med rigtige mennesker -og skuespillerne Ditte Hansen og Lisbeth Wullf. (Foto: Rasmus Kahlen- DR © Type 1)
1 / 3

Det var særdeles grinagtigt, da Lisbeth Wulff og Ditte Hansens satire 'I hegnet' i to år på P1 spiddede og med en meget bred pensel tegnede et portræt af deres egen generation. En generation, der, efter pigernes udsagn, både vil puste og have mel i munden på samme tid. 'I hegnet' bliver til tv-satire på DR2 fra 31. oktober.

Det er de to skuespillere, der både har skrevet materialet og spiller figurerne. De glæder sig til at overføre figurerne til DR2, men understreger også, at det ikke blot bliver den velkendte radiosatire omsat til tv:

- I to et halvt år har vi udviklet på tv-materialet. Det har været lidt som at arbejde i et stort laboratorium, hvor vi har taget essensen ud af radiosatiren, og kogt det ned til en fond af sprog og stil tilsat en masse dejlige mænd, siger Ditte Hansen og tilføjer, at mændene blandt andet er Heinrich Christensen, som også har medvirket i satiren på P1, Rasmus Botoft, Jacob Weble og Tom Jensen.

DR2s satireredaktør, Peter Gren Larsen, glæder sig til programmerne:

- 'I hegnet' har så meget potentiale, at det fortjener at blive bredt endnu mere ud. De mange figurer er som skabt til tv, og jeg ser virkelig frem til det. Seerne kan glæde sig til livsstilssatire, der knivskarpt forholder sig til samtiden og de udfordringer, som specielt de voksne i børnefamilier kender til.

Peger på egen generation

Omdrejningspunktet i 'I hegnet' er mennesker, der ikke magter virkeligheden og forventningerne om det perfekte liv. Sketchene er fyldt af mennesker, der kæmper, fejler og er utilstrækkelige:

- 'I Hegnet' er ikke humor med sjove tænder. Det er humor, hvor vi peger fingeren på os selv og vores egen generation af politisk korrekte, moderne mennesker. Mennesker, der går alt for meget op i at leve rigtigt. Så meget, at alle drømmene ender med at køre i hegnet, siger Lisbeth Wulff.

Der vil både være nye men også velkendte figurer med fra radioprogrammet. P1's lyttere vil blandt andet nikke genkendende til Mia, der har 'mens', Emil Cs - og Asbjørns - mor, der konstant pirker til folks dårlige samvittighed. Og så er der Thomas og Trine, som har svært ved at få gang i det perfekte sexliv, efter de har fået tvillinger, de to kulturradikale, Lone og Betina, der 'eeeeelsker Politikens kultursektion' og søstrene, der løber og løber og løber rundt om søerne, 'for det gør alle de andre'.

Seerne kan også glæde sig til nye figurer som bøv-far, altså en mand, der agerer som et barn, sengeliggende parforholdssketches og underfundige musikvideoer. Alt sammen på DR2 i seks programmer fra 31. oktober klokken 21.30.

1. Christian Rask Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter