I selskab med en legende

Denne temaaften er dedikeret den danske sangskriver og musikalske legende CV Jørgensen. En helt ny portrætfilm, som indeholder aldrig tidligere viste optagelser, forsøger at komme ind i den særlige CV Jørgensen’ske tilstand, hvori sangskriveren skaber sine sange.

Denne temaaften er dedikeret den danske sangskriver ogmusikalske legende CV Jørgensen. En helt ny portrætfilm, somindeholder aldrig tidligere viste optagelser, forsøger at komme indi den særlige CV Jørgensen’ske tilstand, hvori sangskriveren skabersine sange.

For nogle er han samfundsrevseren ogsarkasmens sataniske mester i dansk rock. For andre er hanzeitgeist-betvingeren og nederlags-registratoren. Men sidst, ogmåske ikke mindst, er han for et kult-publikum et skriftsted afnæsten bibelske dimensioner. En ny portrætfilm om CV Jørgensendanner baggrunden for denne temaaften om sangskriveren og sangeren,som gennem flere årtier er blevet sin egen genre i danskrockmusik.

Personligetilstandserklæringer

C.V. Jørgensen har for længstefterladt sig et testamente i dansk rock og rocklyrik, som kun få,om nogen, af hans kolleger kan matche. Fra ’En stynet strejfer’over ’Tidens tern’ til de stærkt personlige tilstandserklæringer’Sjælland’ og ’Fraklip fra det fjerne’. Fra at være én af 70’ernesførende hjemlige rockrebeller, over at statuere sig som 80’ernesskeptiske kommentator og moralist, til at blive dette årtis måskevæsentligste rockpoet i substans.

Nye private optagelser

’CVJørgensen – skygger og skønhed’ forsøger at fastholde mennesket bagen kunstner, der er blevet den hjemlige rockscenes mestmyteomspundne figur. Filmen er på én gang en kærlighedserklæringtil hans værk og en skildring af den private person bag. Ambitionenhar været at komme ind og sidde med i den særlige CV Jørgensen’sketilstand, som sangskriveren skaber sine sange i. 

Filmen har meget nyt at fortælle. Også tilfolk, der mener at kende til og måske endda have stor viden omCarsten Valentin Jørgensen. Den indeholder tillige en række privateoptagelser fra både barndom, ungdom og karrierens første år.

’C.V. Jørgensen – skygger og skønhed’ er skabtaf Jens Folmer Jepsen (Paseo Film) og Mads Kastrup (journalist påBerlingske Tidende). De to portrætterede C.V. for 15 år siden forDR. Et program, der fik den forbeholdne titel ’Måske et portræt’. C.V. indvilgede ti år senere i at påbegynde et nyt, mere personligtog langt større portræt. Optagelsen af filmen foregik derefterløbende over flere år. Den har, lige som en C.V. Jørgensen plade,haft et modstræbende forhold til deadlines. Til gengæld kanforhåbentlig hovedperson - og i hvert fald tilrettelæggere - i dagstå inde for den uden forbehold.

Temaaftenen i sin helhed ser således ud:

Covers

Aftenen starter med etprogram, hvor sangere og musikere fortolker sange af C.V. Jørgensenog giver ham deres personlige hyldest. Blandt de medvirkende erSteen Jørgensen, Tobias Trier og jazzorkestret Oktober i selskabmed den svenske stjerne Eva Dahlgren.

Mennesker omkring C.V.

I detteprogram fortæller tre personer, som alle har været tæt på C.V.Jørgensen på tre vidt forskellige tidspunkter, om deres forhold tillegenden. De medvirkende her er barndomsvennen Lennart ”Flandert”Birch, trommeslageren Rene Wulf og producer Kasper Winding.

Vi runder aftenen af med den 90 minutter langedokumentarfilm ’C.V. Jørgensen - skygger og skønhed’.