Inspector Morse: Den djævelske slange

Selv den mest respektable familie kan have skeletter i skabet. Nyt Morse-mysterium, instrueret af John Madden – instruktøren bag den syv-dobbelte Oscar-vinder "Shakespeare in Love".

Selv den mest respektable familie kan have skeletter i skabet.Nyt Morse-mysterium, instrueret af John Madden – instruktøren bagden syv-dobbelte Oscar-vinder "Shakespeare in Love".

Miljøforkæmperen Julian Dear skal holde tale på universitetet,hvor han underviser. Rygtet vil vide, at Dears emne er stærktkontroversielt, og måske er det derfor, han bliver slået ned på vejtil foredragssalen. Da han dør af sine kvæstelser, kobleskriminalkommissær Morse og hans assistent Lewis på sagen.

Universitetslektoren Jake Normington er stærkt berørt over sinkollegas død. Han antyder, at nogen har villet lukke munden på ham- at Dear er blevet myrdet af nogen i det akademiske miljø. Menhvad var det, han havde at fortælle?

Også universitetets rektor Matthew Copley-Barnes har tilsyneladendefjender. Med jævne mellemrum får han tilsendt pakker med et sælsomtindhold - slangeskind, et vædderkranium og andet godt.Copley-Barnes slår det hen som en grovkornet spøg, men hans kone erskræmt fra vid og sans. I det hele taget tyder noget på, at denrespektable akademiske familie har skeletter i skabet.

Oscar-nomineret instruktør

"Den djævelske slange" er den 12. af i alt 33 film om den bryskeOxford-opdager Morse og hans hårdt prøvede assistent Lewis – somaltid spillet af henholdsvis nyligt afdøde John Thaw og KevinWhately.

Der står ualmindeligt stærke navne bag aftenens episode. Iinstruktørstolen sidder den ferme John Madden, der brød igenneminternationalt i 1997 med spillefilmen "Mrs. Brown" om den engelskedronning Victorias hemmelige kærlighedsliv. Årets efter satteMadden fokus på englændernes nationalpoet Shakespeareskærlighedsliv med den charmerende "Shakespeare in Love". En film,der modtog ikke færre end syv Oscar-statuetter, mens Madden selvblev Oscar-nomineret som bedste instruktør. Senest har Maddeninstrueret Nicolas Cage og Penélope Cruz i "Captain Corellismandolin".

I rollen som lektor Jake Normington finder vi en britiskveteran, der netop i år er blevet nomineret til en lang rækkepriser – deriblandt en Oscar - for sin hovedrolle i det meget rostedrama "In the Bedroom". Nemlig Tom Wilkinson, som vi herhjemmekender bedst som den mest tøvende af de mandlige amatørstripperefra komediehittet "Det’ bare mænd".

Originaltitel: "Inspector Morse: The Infernal Serpent".

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter