Inspector Morse: Messe for alle de døde

Efter gudstjenesten findes kirkeværgen myrdet. Inspector Morse fornemmer, at ingen fortæller ham den fulde sandhed, ikke engang den kvindelige kirketjener, som han er lidt lun på. Men hvad er det for hemmeligheder, menigheden har?

Efter gudstjenesten findes kirkeværgen myrdet. Inspector Morsefornemmer, at ingen fortæller ham den fulde sandhed, ikke engangden kvindelige kirketjener, som han er lidt lun på. Men hvad er detfor hemmeligheder, menigheden har?

Oxfords mest berømte eksportvare er tilbage påtv-skærmen. Sidst i august begyndte DR1 at genudsende samtlige 33tv-krimier om Inspector Morse, og nu er tiden kommet til den tredjefilm om den uortodokse Oxford-opdager, der tænker bedst over enstor fadøl, eller mens en Wagner-opera brager løs om ørerne på ham.”Messe for alle de døde” er titlen på filmen, der bygger på ColinDexters roman af samme navn.

Efter gudstjenesten i en landsbykirke findeskirkeværgen død med en papirkniv i ryggen. Og snart efter er flereaf gudstjenestens deltagere døde. Morse fornemmer, at ingenfortæller ham den fulde sandhed, ikke engang den kvindeligekirketjener Ruth Rawlinson, som han er lidt lun på. Men hvad er detfor hemmeligheder, menigheden har? Hvad dækker de over? Morse fårnok at se til i en sag, der truer med at sætte hans egentroværdighed over styr, efterhånden som efterforskningen trækkerud.

750 millioner seere

I en tid, hvor de fleste krimiserier på tv varpræget af hurtig klipning og hidsige biljagter, lå det ikke ikortene, at en midaldrende, melankolsk politimand, der drikker lidtfor meget, skulle gå hen og blive en af verdens mest elskedetv-detektiver. Men stik mod alle odds gik serien om Inspector Morsesin sejrsgang over hele verden og gjorde hovedrolleindehaveren JohnThaw, der døde i 2002, til Storbritanniens mest populæretv-skuespiller. Serien er blevet vist i flere end 200 lande og setaf 750 millioner mennesker, mens John Thaw modtog adskillige priserfor rollen som Morse.

”Messe for alle de døde” har manuskript afJulian Mitchell, der også står bag manuskripterne til film somRobert Altmans van Gogh-historie ”Vincent & Theo”, AnthonyHopkins’ Tjekov-filmatisering ”August” (baseret på ”Onkel Vanja”)og det anmelderroste drama ”Wilde” om forfatteren Oscar Wildesliv.

Originaltitel: ”Inspector Morse: Service ofAll the Dead”.

Facebook
Twitter