International premiere i DR Koncerthuset på Eichbergs 3. Symfoni

"Mit mest personlige værk", siger danske Søren Nils Eichberg om Symfoni nr. 3, der bliver uropført af DR SymfoniOrkestret og DR KoncertKoret fredag den 10. april.

Søren Nils Eichberg afslutter perioden som "huskomponist" hos DR SymfoniOrkestret med uropførelsen af Symfoni nr. 3 fredag 10. april i DR Koncerthuset. (© Type 1)

Den internationalt anerkendte danske komponist Søren Nils Eichberg afslutter sin tid som "huskomponist" hos DR SymfoniOrkestret med uropførelsen af sin 3. Symfoni. Det sker ved koncerten fredag 10. april klokken 19.30 i DR Koncerthuset.  

"Symfonien er […]nok blevet det mest personlige værk, jeg har skrevet indtil videre. Og væsentlig mindre udadvendt end mine foregående orkesterværker."

Sådan beskriver Søren Nils Eichberg selv sit nye værk, der - på bestilling fra DR - kan høres for første gang, når både DR SymfoniOrkestret og DR KoncertKoret går på scenen i DR Koncerthuset fredag den 10. april. Ved koncerten kan publikum også se frem til at opleve en af Englands førende klassiske musikere Stephen Hough som solist i Beethovens Klaverkoncert nr. 1.

Eichbergs egne ord om Symfoni nr. 3

"Mens jeg samlede ideer til symfonien var arbejdstitlen Arkimedes' punkt. Arkimedes skal have udtalt, at hvis bare han fik ét fast, urokkeligt punkt, så ville han kunne bevæge jordkloden.

Den fascinerende idé om, at alt skulle være muligt, hvis blot der var en eneste ting, der var urokkelig, er hængt ved Billedet er gået over i filosofien, hvor det bruges som allegori for en uomtvistelig sandhed, som al anden viden kan bygges op omkring, og hvor en søgen efter et sådant punkt er blevet brugt som afsæt fra vilkårlighedens tomhed.

Denne søgen og afskedstagen fra nuet føltes som en beskrivelse af det punkt, jeg kunstnerisk ser mig ved, og som jeg valgte at gøre til grundtanken i min 3. Symfoni."

 

1. Nicolai Michelsen Pressekontakt: Yderligere oplysninger