Jakob Ejersbo om Nordkraft og Aalborg

P2 har sat forfatteren Jakob Ejersbo stævne ’on location’ i Aalborg, hvor hans roman Nordkraft udspiller sig. Samtalen runder såvel arbejdet med romanen som et Aalborg i forandring.

P2 har sat forfatteren Jakob Ejersbo stævne ’on location’ iAalborg, hvor hans roman Nordkraft udspiller sig. Samtalen rundersåvel arbejdet med romanen som et Aalborg i forandring.

I slutningen af januar modtog forfatteren Jakob Ejersbo DeGyldne Laurbær for sin roman ’Nordkraft’. Romanen udspiller sig iAalborgs narkomiljø i første halvdel af 1990'erne – blandtmisbrugere, pushere, drømmere, kynikere og fortabte forældre, somalle sammen kun lige akkurat kan holde skindet på næsen, hvis delader være med at se sig tilbage.

På en køretur i en Fiat Duna rundt i’Nordkraft’s location fortæller Jakob Ejersbo om arbejdet medromanen til Søren E. Jensen. Men samtalen handler også om Aalborg –bl.a. om byens forandring fra industriby til universitets- ogkulturby, og om hvordan enhver provinsby til hver en tid har enlille ung og kreativ gruppe, sådan som Ejersbo har beskrevet det i’Nordkraft’. Jakob Ejersbo læser desuden udvalgte passager op frabogen.

Ifølge anmelderne har Jakob Ejersbo skrevet enusædvanlig virkelighedsnær roman med sans for de detaljeredemiljøbeskrivelser og ikke mindst humor. Selv kalder Jakob Ejersboromanen for en bog om kærlighed, om venskab, om at forandre sit livog turde møde fortiden.

Jakob Ejersbo (født 1968) er journalist og forfatter. I 1998udkom hans brevroman ’Fuga’ (som han skrev sammen med MortenAlsinger), i 2000 novellesamlingen ’Superego’ og i 2002 romanen’Nordkraft’.

  • P2Onsdag 19. februar kl.14.00Jakob Ejersbo ogkreativitetenTilrettelæggelse: Søren E. Jensen

Udsendelsen er en del af serien ’Kunstnerne ogkreativiteten’, hvor forskellige kunstnere fortæller om, hvordan enkunstnerisk idé opstår, videreudvikles og færdiggøres.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter