Jakob Stegelmann får pris opkaldt efter sig

Værten i 'Troldspejlet' blev den første modtager af ny nordisk computerspilpris, og fra 2007 bliver prisen opkaldt efter ham.

  • Jakob Stegelmann (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
  • Jakob Stegelmann (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
1 / 2

Værten i 'Troldspejlet' blev den første modtager af ny nordiskcomputerspilpris, og fra 2007 bliver prisen opkaldt efter ham.

Som den første nogen sinde fik DRs Jakob Stegelmann i weekendenoverrakt den nye nordiske computerspilpris ’NordicGame’-prisen.

Det skete på den såkaldte D3Expo-messe (Danish ElectronicEntertainment Expo) i Øksnehallen i København, og tilmed blev JakobStegelmann stillet i udsigt, at prisen næste år bliver opkaldtefter ham.

Seerne kender især Jakob Stegelmann fra programmerne’Troldspejlet’, hvor han i snart en årrække har set på film,computerspil, bøger og meget andet, og ’Planet X’ på DR1, hvor hanhar vist nogle af verdens største skod-film.

I begrundelsen for at give Jakob Stegelmann prisen hedder det,at det bestemt ikke er en tilfældighed, at prisen fra næste årbliver opkaldt efter ham.

Interesse for nye subkulturer

"Uden Stegelmann ingen spildækning i dansk nationalt tv, såenkelt kan det sige. Med sin evigt brændende kærlighed til oginteresse for nye subkulturer og medier samt en eminent evne til atbruge ’Troldspejlet’ og videreformidle den til både store og småseere, fremstår Stegelmann i dag som en af meget få visionæredanskere inden for tv-mediet, der har forstået spilfænomenetsreelle betydning for underholdningskulturen," hedder det.

Stegelmann-prisen vil i de kommende år gå til en eller flere,der har gjort noget for computerspillets udvikling på dissebreddegrader.

Facebook
Twitter