Jeppe Bjørn Høj ny chef for DR Musik & Medier

Ny chef i spidsen for en af Europas største musiksamlinger i det, der tidligere hed DRs diskotek.

  • Jeppe Bjørn Høj, chef for Musik og Medier (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Jeppe Bjørn Høj, chef for Musik og Medier (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 2

Ny chef i spidsen for en af Europas største musiksamlinger idet, der tidligere hed DRs diskotek.

Den 1. oktober bliver den 36-årige Jeppe Bjørn Høj chef for DRMusik & Medier. Dermed kommer han til at stå i spidsen for denenhed i DR, der forvalter én af Europas største musiksamlinger.

DR Musik & Medier, der tidligere var kendt som DRs diskotek,leverer i dag musik i mange forskellige formater. Enhedenbeskæftiger 24 medarbejdere og er en del af DR Programproduktion.DR Musik & Medier har i de seneste år gennemgået en storudvikling og er i gang med at finde nye måder at distribueremusikken på. Det er en af de store udfordringer, den nye chefkommer til at arbejde med.

Magister i historie og religion

Jeppe Bjørn Høj er oprindeligt cand.mag. i historie og religion.I 2002 kom han til DR Musik & Medier som projektleder, efter athave arbejdet nogle år som systemudvikler hos blandt andreBerlingske IT og Nordea. Som projektleder har Jeppe Bjørn Højprimært arbejdet med at udvikle strategier for nye måder at gøreDRs musiksamling tilgængelig på - også uden for DR. Han harendvidere arbejdet med at forbedre brugervenligheden af DRsmusiksøgningssystem, MUSA.

"Jeppe Bjørn Høj var med til at udarbejde strategien for DRMusik & Medier og han er den helt rigtige til at gennemføreden," siger programdirektør Lars Vesterløkke, der tilføjer:

"I den tid Jeppe Bjørn Høj har været ansat i DR, har han vist,at han er særdeles god til at tænke strategisk og stærkt optaget afresultater, samtidig med at han har de personlige egenskaber, derskal til for at stå i spidsen for en enhed i forandring som DRMusik & Medier."

Jeppe Bjørn Høj ser det som en meget interessant udfordring atvære med til at arbejde videre med enhedens strategi.

Ud af huset

"DR Musik & Medier står overfor en række spændende opgaver,som jeg ser frem til at arbejde videre med. Jeg ser meget frem tilat forsætte den positive udvikling af enheden fra at være ettraditionelt musikarkiv til en aktiv tilbyder af tjenesteydelser udaf huset," siger Jeppe Bjørn Høj.

DR Musik & Medier forvalter en musiksamling, der indeholdermere end fire millioner forskellige stykker musik - lige fraApollorevyen i 1934 til den seneste nye landeplage.

Jeppe Bjørn Høj afløser Geert Bruno Sørensen, der for nylig blevchef for DR Rytmisk.

Facebook
Twitter