Jerusalem, Min Elskede - lidenskab, frelse og falske profeter

Instruktøren Jeppe Rønde mistede det hele i Jerusalem. Derfor tager han i filmen ”Jerusalem, Min Elskede” tilbage for at genvinde sig selv og den tro, der har været meningen med hele hans liv.

  • Jerusalem, min elskede (Foto: Cosmo Film © Type 1)
  • Fra filmen Jerusalem, min elskede (Foto: Cosmo Film © Type 1)
1 / 2

Instruktøren Jeppe Rønde mistede det hele i Jerusalem. Derfortager han i filmen ”Jerusalem, Min Elskede” tilbage for at genvindesig selv og den tro, der har været meningen med hele hans liv.

Filmen har modtaget seks internationale filmpriser verden overog var blandt andet udvalgt til verdens mest prestigiøsedokumentarfilmfestival IDFA i Amsterdam 2004. - Jeg har jo altid troet på Gud. Og så tog jeg til Jerusalem ogmistede det hele – og det kan jeg ikke forstå, fortæller JeppeRønde.

Jeppe Rønde ligger på terapeutens briks. Haner bragt i hypnose og forsøger at genkalde sig, hvad der egentligskete i Jerusalem. I hypnosens søvnlignende tilstand tager hantilbage til Den Hellige Stad. Filmen opruller langsomt mysteriet omJeppes tabte tro. Hans indre rejse er en stædig søgen efter enforklaring på, hvorfor hans elskede Jerusalem og dets profeter fikham til at miste troen på Gud og det liv han havde levet.

’Jerusalem, Min Elskede’ er en historie omtab, fortrængning og kærlighed. Jeppe Rønde skildrer med etkraftfuldt billedsprog og en dragende historie, hvordan Jerusalemser ud både for den troende og den tvivlende. ’Jerusalem, MinElskede’ er en meget personlige film, der fortæller om, hvordanbyen for altid har forandret Jeppes liv.

Jerusalem syndromet

Som barn boedeJeppe Rønde hos sin indre missionske mormor efter at hans far dødesom narkoman. Jeppe fik at vide, at han ville ryge direkte ihelvede, hvis han ikke bad sin aftenbøn. Mange år efter plagermormoderens formaninger stadig Jeppe.

I Jerusalem bor jøder, kristne og muslimerside om side. Byen er fyldt med profeter; vrede, gale og falske. Enstor del af profeterne ryger direkte på tosseanstalten, menshuserer i byens gader. Besøgende turister bliver ramt af Jerusalemsyndromet, der hensætter dem i en trancelignende psykose.

Jeppe møder på sin rejse tre meget forskelligerepræsentanter for Gud i Jerusalem. En af dem, Israel, fortællerJeppe: - Tro er tillid til at det, man ikke kan se vil kommealligevel.

Men Jeppe har svært ved at se klart. Denvished og frelse han havde håbet at finde i Jerusalem blivererstattet af en nagende tvivl.

Jerusalem er en hellig by for flere af verdensstore religioner. Byen er en tønde af religiøst krudt og eksplosivemodsætninger.   Jerusalem er også en by i opløsning og ikrig. Uskyldige mennesker dør i Jerusalem. - Hvordan kan Gud tillade det?,   spørger instruktøren JeppeRønde sig selv og verden.

Rejsen til Jerusalem bliver en indre rejse,hvor Jeppe bliver tvunget til at finde ud af, hvem han er og hvadhan skal tro på.

Instruktøren

Jeppe Rønde (født1973), er bachelor i Film- & Medievidenskab og har en fortidsom professionel musiker. Jeppe Rønde debuterede i 2000 med ”Danseni brændpunktet”.   I 2001 instruerede Jeppe Rønde filmen ”Søn” derto år efter blev fulgt af ”Jerusalem, Min Elskede”. Filmen erførste del af trilogien ”Tro, håb og kærlighed”. Anden del ”håb”har fået titlen ”The Swenkas” som har tv-premiere på DR2 den 17.april. Læs mere om "TheSwenkas" ved at klikke på titlen.

FacebookTwitter