Jodeladies goes Köln

En roadmovie om Ute, Sonja og Herta fra Jodeladies, der tager til Köln for at deltage i verdens første Melodi Grand Prix for bøsser og lesbiske. Iført dirndl og med budskabet om fri kærlighed begiver Jodeladies sig ud på en uforglemmelig rejse.

  • Jodeladies er klar til afgang fra København. Den gode stemning mellem Herta og Sonja (øverst) varer ikke hele turen til Köln. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
  • "Fri kærlighed og i hvert fald rom" er den mundrette titel på Jodeladies' bidrag til Europrides Song Contest i Köln. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
  • Ute, Herta, Sabine og Sonja er klar til den store tur til verdens første Queer Melodi Grand Prix i Köln. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
1 / 3

En roadmovie om Ute, Sonja og Herta fra Jodeladies, der tagertil Köln for at deltage i verdens første Melodi Grand Prix forbøsser og lesbiske. Iført dirndl og med budskabet om fri kærlighedbegiver Jodeladies sig ud på en uforglemmelig rejse.

Med afholdelsen af Europride Song Contest får Danmark en chancefor oprejsning efter den sørgelige bundplacering ved EurovisionensMelodi Grand Prix. Jodeladies’ bidrag til konkurrencen, ”Frikærlighed og i hvert fald rom” - en hyldest til schlagersangerindenGitte Hænning og longdrinks - er det første nummer, somkvindebandet nogensinde har sunget på dansk. Ellers er Jodeladieskendetegnet ved deres sange skrevet på Hertas lidt hjemmelavedetyske tungemål.

Tankstation eller Leverkusen  

Jodeladies tager afsted  fra København i minibus med chaufførenSabine bag rattet. Undervejs møder de folk med åbne arme. Blandtandet på færgen mellem Danmark og Tyskland, hvor undrendepassagerer får en smagsprøve på ”Fri kærlighed og i hvert faldrom”. På en tysk tankstation når begejstringen uanede højder, daJodeladies finder en cd med deres store idol Gitte Hænning. Dengode stemning afløses dog af en kontrovers mellem norske Sonja, dergerne vil flirte med tankpasseren og lesbiske Herta, der er mereinteresseret i at udforske Leverkusens lyksaligheder.

En tæt dans med Gitte Hænning

Vel ankommet til Köln og Teatret Gloria, deltager Jodeladies iprøverne og får et indtryk af de 15 andre landes bidrag tilkonkurrencen. Det er deltagerkriterium, at der skal være mindst enhomoseksuel per deltagende land. Lykken er i hus, da Herta møderdie schöne Gitte Hænning, som også skal optræde ved Grand Prix'et.Gitte Hænning hører sangen og er så stolt over, at hun optræder iteksten, at hun kvitterer med en tæt dans med Herta. Såledesopstemt drager Herta på eventyr i Leverkusen, mens Sonja søgerlykken på en tankstation.

Spændingen stiger

Når Herta og Sonja tilbage til den store finale? Og opnårJodeladies den topplacering, som de har satset på? Det bliver ennervepirrende finaleaften i Glorias teatersal i Köln. 

De medvirkende

Spejderlederen Herta (Minna Grooss) er hovedpersonen, der bakkesgodt op af norske Sonja (Merete Mongstad) og praktiske Ute (SisseLarsen). Bussen køres af Sabine (Emma Engberg). Undervejs i Jodeladies goes Köln, får vi smagsprøver fra nogle afJodeladies’ andre sange ”Nichts mehr schnick-schnack - jetz willich sex habe” og ”Kussefixierte Fräulein”.

Jodeladies goes Köln er produceret af Raket Film og vises på DR2den 30. august klokken 22.15

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk