Julius Cæsar - kæmpe operasucces på DR1

DR1 tilbyder nu alle danskere at opleve Den Kongelige Operas største og meget underholden-de operasucces, Händels Julius Cæsar, med verdensstjernen Andreas Scholl i titelrollen og optaget i en super kvalitet.

DR1 tilbyder nu alle danskere at opleve Den Kongelige Operasstørste og meget underholden-de operasucces, Händels Julius Cæsar,med verdensstjernen Andreas Scholl i titelrollen og optaget i ensuper kvalitet.

Der var nærmest tale om en regulær belejringaf Det Kongelige Teaters billetkontor i maj 2002, da FranciscoNegrins opsætning af Händels Julius Cæsar i sæson 2001/02spillede otte gange og rev benene væk under både anmeldere ogpublikum. I foråret 2005 vendte succesopsætningen tilbage med sammestjernebesætning og samme reaktioner som sidst. Flotte anmeldelserog et publikum, som ikke kunne holde jublen tilbage tilforestillingen var slut. Alle danskere får nu sammen med DR1mulighed for at opleve denne i sandhed festlige, fornøjelige ogfolkelige succes.

HandlingenAftenen indledes med enoptakt til forestillingen, hvor seerne også får et kort referat afhandlingen:

Ægypten er plaget af krig, for Cleopatra oghendes bror Ptolemæus kæmper om magten over landet. Julius Cæsarankommer til Ægypten på jagt efter sin fjende Pompejus. Cleopatraser en mulighed for at bruge Cæsar i kampen mod sin bror, og hunopsøger ham i forklædning. Cæsar forelsker sig hovedkuls ihende.

Ptolemæus har dræbt Cæsars fjende ogefterstræber nu hans hustru, mens sønnen forsøger at hævne sin farsdød.

Cleopatra inviterer Cæsar til sit palads, hvorhun planlægger at forføre ham. Men lige før det skal ske, kommerder melding om, at Ptolemæus angriber paladset. Cæsar samler sinhær for at bekæmpe ham.

Cleopatra får melding om, at Cæsar er dræbt.Hun går selv i spidsen for hæren mod sin bror, men bliver taget tilfange. Det viser sig, at Cæsar har overlevet, og nu samler hantropperne til et sidste slag mod Ptolemæus. Han vinder slaget,Ptolemæus bliver dræbt, og Cæsar og Cleopatra kan sammen fejrekærligheden og freden.

Optaget i super kvalitet

Operaen er optaget i fuld 16:9 HDbilledkvalitet og lyden er produceret i 5.1 lydkvalitet. Dettilbyder en oplevelse hjemme i stuen udover det sædvanlige for demennesker, som har udstyret til det, når DR1 sender lørdag den 20.august. Den høje tekniske kvalitet sikrer også den store oplevelsefor fremtidige seere.

- Vi har valgt at producere operaen i optimalkvalitet for at fremtidssikre den og skabe det bedste potentialefor videresalg til udenlandske stationer og udgivelse på DVD.

Foruden selve operaen har vi også optagetinterviews og produceret baggrundsmateriale med Andreas Scholl ogde andre stjerner. Optagelserne bliver brugt som optakt tiloperaen, når vi sender den på DR1, men vil også kunne bruges iforbindelse med en dvd-udgivelse, fortæller Jan Frifelt, executiveproducer i DR.

Medvirkende

Julius Cæsar:Andreas Scholl, Curio:John Lundgren, Cornelia:Randi Stene, Sextus Pompejus:Tuva Semmingsen, Cleopatra:Inger Dam-Jensen, Ptolemæus:Christopher Robson, Achillas:Palle Knudsen, Nirenus:Michael Maniaci og Concerto Copenhagen.

Dirigent:Lars Ulrik Mortensen, iscenesættelse:Francisco Negrin, scenografi og kostumer:Anthony Baker, koreografi: Ana Yepes og lysdesign: AllenHahn

Andreas Scholl

KontratenorstjernenAndreas Scholl er født i Tyskland, 1967. Uddannet på ScholaCantorum Basiliensis hos Richard Levitt og René Jacobs. Fik sinoperadebut som Bertarido i Händels Rodelinda påGlyndebourne, 1998.

Siden sin internationale debut i 1993 har Andreas Scholl arbejdetmed alle de førende dirigenter inden for den tidlige musik. AndreasScholl er uden tvivl verdens i øjeblikket førende kontratenor oghar sunget i adskillige af verdens store operahuse og koncertsalebåde i operaproduktioner og ved solokoncerter. Han er desuden enstærkt efterspurgt orkestersolist og har bl.a. arbejdet sammen medorkestre som Gabrieli Consort & Players, ConcertgebouwOrkestret, Oplysningstidens Orkester, Det Australske BrandenburgOrkester, Freiburger Barokorkester og Cleveland Orkestret. Han fungerer også som underviser på sin gamle skole Schola CantorumBasiliensis.

Han har talrige indspilninger bag sig, og hansindspilninger favner et varieret repertoire fra barokmusik overBizet og Bernstein til engelske folkesange, og de er blevet tildeltflere fornemme priser bl.a. Edison Awards 2002 og ECHO Awards1999.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk