Kære dagbog – ny programserie på DR3

I ’Kære dagbog’ stiller modige danskere sig op og deler deres teenage-tanker, fra dengang en bums i panden var lige så vigtig som Berlinmurens fald.

I 'Kære dagbog' stiller modige danskere sig op og deler ud af deres inderste teenage-tanker fra dengang alt var liv eller død, og en bums i panden var lige så vigtig som Berlinmurens fald.

'Vi skal være venner for evigt' og 'min mor og far forstår ingenting'. Formentlig to gennemgående sætninger i dagbøger skrevet af teenagere verden over i vished om, at ingen andre nogensinde skulle læse med.

Men DR3 har nu overtalt en række danskere til at stille sig op foran et publikum og oplæse fra deres teenage-dagbøger i den nye programserie 'Kære dagbog'. Det bliver med garanti både akavet, sjovt, hormonbefængt, kikset, sandt, ufiltreret og ikke mindst genkendeligt for de fleste.

For uanset hvem vi er nu, har vi alle sammen været dér, hvor alt var førstegangs-oplevelser og derfor betød liv og død. Uanset om det drejede sig om kærlighed, venskaber, forældre, popularitet eller spørgsmålet om 'hvem er jeg'.

"Vi har alle sammen været usikre på os selv, på kærligheden, på vores plads i gruppen, på venskaber og udseende. Alligevel er vi jo kommet helskindet igennem. 'Kære dagbog' viser, at det handler om at stå ved, at ingen af os er perfekte. Resultatet kan blive fint alligevel," fortæller programmets redaktør, Rikke Frøbert.

Et godt grin

Det bliver svært ikke at bryde ud i et grin, når de medvirkende krænger deres teenage-tanker ud foran publikum. I hvert af de otte programmer læser fire personer op af deres dagbog fra dengang de var 12-18 år.

Oplæsningen er krydret med teenagebilleder af deltagerne og interviews med dem om, hvordan og hvorfor de var, som de var. De medvirkende er helt almindelige danskere. Dog vil nogen nok nikke genkendende til vært på Go' Morgen P3 Signe Vadgaard, kunstner Thomas Lagermand Lundme og Signe Tobiasen også kaldt Signe SigneSigne fra bandet Nelson Can.

Rikke Frøbert har et stille håb med programmerne:

"Tænk hvis programmerne giver seerne lyst til at dykke ned i sin egen barndom og tænke over, hvem man var dengang, og hvem man så egentlig er nu. Og måske endda begynde at skrive dagbog".

Læs mere om fænomenet 'Mortified' her.

1. Christian Rask
Pressekontakt: Yderligere oplysninger