Kærligheden har to sider - romantisk komedie med Barbra Streisand og Jeff Bridges

Barbra Streisand og Jeff Bridges skræmmes ved tanken om kærlighed i denne romantiske komedie om hvad kvinder drømmer om, og hvad de vil gøre for at opnå det.

Barbra Streisand og Jeff Bridges skræmmes ved tanken omkærlighed i denne romantiske komedie om hvad kvinder drømmer om, oghvad de vil gøre for at opnå det.

Rose Morgan har en strålende karriere somlitteraturprofessor ved det prestigefulde Columbia University, menhvad nytter det, når søsteren skal giftes med drømmemanden, og manføler sig dum, grim og tyk. Rose har forlængst opgivet alt det medkærlighed, da søsteren lokker hende ud på en date med professorGregory Larkin. Ligesom Rose har han et anstrengt forhold tilkærligheden, og han er af den overbevisning, at selv det bedsteforhold vil blive ødelagt af sex.

Gregory er vild med endelig at være sammen meden intelligent kvinde, og Rose er ligeså vild med at være sammenmed en mand, uanset hvor intelligent han så er. De går fint i spændsammen og trives med frugtbare diskussioner om livet, kærlighedenog alt hvad der ellers betyder noget for dem. Den eneste ulempe er,at Gregory insisterer på, at deres forhold skal være platonisk, atde kun kan elske hinanden, hvis de ikke går i seng sammen. Det eren af den slags ting, man kan leve med, men så frier Gregory tilhende.

Barbra Streisand har selv instrueret denneromantiske komedie, hvor hun forelsker sig i Jeff Bridges somprofessor Gregory Larkin. ”Kærligheden har to sider” er ivirkeligheden en genindspilning af en fransk film fra 1958, men dener blevet grundigt bearbejdet af manuskriptforfatteren RichardLaGravenese, der er mest kendt for den skæve romantiske komedie”The Fisher King”, hvor Jeff Bridges også spillede hovedrollen. Idet hele taget har LaGravenese talent for at skildre de storefølelser uden sentimentalitet og overdrivelse, og han har såledesogså skrevet manuskript til ”Broerne i Madison County”. I de øvrigeroller ses Mimi Rogers som søsteren, Pierce Brosnan som søsterenstæskelækre mand og Lauren Bacall som Streisands mor. En rolle somindbragte veteranen en Golden Globe samt en Oscar-nominering.

Originaltitel: The Mirror Has Two Faces

Facebook
Twitter