KarriereKanonen er semifinaleklar: 10 talentfulde musiknavne dyster om fem finalepladser

Blandt 1.560 kunstnere har KarriereKanonens jury udvalgt 10 navne, der den 6. marts i DR Koncerthuset dyster om fem finalepladser.

'BAADS', 'TERESE' og 'Såforsatan' er tre af årets ti udvalgte musiknavne, der i foråret skydes gennem talentprojektet KarriereKanonen. (Foto: Betina Garcia. Grafik: Oliver Seppo © dr)

Der venter både publikum og den danske musikbranche en spændende aften, når 10 dygtige og talentfulde musiknavne den 6. marts indtager DR Koncerthuset til semifinalen af DR’s og Bandakademiets musikalske talentprojekt KarriereKanonen.

Hele 1.560 kunstnere havde uploadet deres musik til dr.dk/kanon for at komme i betragtning til en semfinaleplads, og blandt de 4.005 uploadede sange skulle KarriereKanonens jury altså udvælge 10 semifinalister.

Juryen har nu lyttet det hele i gennem og voteret, og de 10 semifinalister er: ’Bbybites’, ’BAADS’, ’Graa’, ’Såforsatan’, ’Malte’, ’Frisk Luft’, ’SIRO’, ’TERESE’, ’SINCE’ og ’Føl som’.

Årets 10 semifinalister byder på alt fra energisk, dansksproget pop, hårdtslående hiphop og elektroniske produktioner til følsom lyrik og stærke vokaler.

Over de næste par måneder skal de 10 kunstnere coaches hos Bandakademiet i blandt andet sceneoptræden, kommunikation og sangskrivning, inden de altså skal optræde for den danske musikbranche og publikum i DR Koncerthuset til KarriereKanonens semifinale den 6. marts, hvor de 10 semifinalister bliver til fem finalister.

Professionel talentudvikling

KarriereKanonen har været afviklet siden 2002, mens talentudviklingsorganisationen Bandakademiet siden 2009 har været uafhængig samarbejdspartner i talentprojektet.

I år har DR store musikalske ambitioner, og i den forbindelse har KarriereKanonen også gennemgået en forandring. En af ændringerne består i, at KarriereKanonen i stedet for at udvælge 12, nu vælger 10 semfinalister, med fem finalister og til sidst to vindere. Det sker med en ambition om at arbejde mere effektivt med en udvalgt skare af musikere. Bandakademiet står bag det omfattende talentudviklingsforløb, som deltagerne i KarriereKanonen tilbydes.

The Minds of 99, Benal, Katinka, Angående Mig, sidste uges P3’s Uundgåelige Patina og mange flere har alle været igennem et Bandakademiet-forløb med scenecoaching, sangskrivningssessions, rådgivning og feedback. En historik, som Bandakademiets leder, Marianne Fruergaard, er stolt af.

- Benal skrev en sms til mig, efter de i 2019 havde modtaget P3 Guld-prisen. De skrev:

- Prisen er i høj grad knyttet til det ultravigtige lods i røven, vi fik af jer. Så kæmpe tak!! Det er vores brændstof, fortæller Marianne Fruergaard, leder af Bandakademiet, som også er en del af den jury, der har udvalgt de 10 semifinalister.

Som at grave efter guld

De øvrige medlemmer af juryen er P3-vært Pelle Peter Jencel, P3’s musikredaktør Mathias Buch Jensen, Johannes Dybkjær Andersson fra Bandakademiet samt andre kvalificerede aktører fra musikbranchen, der skifter plads, så der hvert år kommer nye ører på projektet og på musikken.

I 2020 er KarriereKanonens jury blevet suppleret af Pernille Krog Mogensen, der er booker for SPOT/ROSA samt tidligere direktør for Artpeople og chef for Virgin, Anne Sofie Jeremiassen, der nu er selvstændig musikbranchekonsulent.

Ifølge Pelle Peter Jencel venter der flere spændende musikalske oplevelser den 6. marts.

- Det er altid sindssygt spændende, og også en smule hårdt, at lytte feltet til KarriereKanonen igennem. Det er altså over 1500 navne. Det svarer lidt til at grave guld. Men når man så pludselig rammer en af de gyldne sange, er det helt magisk. I år har vi gravet 10 navne frem, der alle sammen indeholder noget guld. Det er et stærkt felt, som jeg glæder mig til at følge - og som helt sikkert har potentialet til at kaste et par solide P3-navne af sig, og som vi forhåbentlig ser på de store scener indenfor en overskuelig fremtid, siger Pelle Peter Jencel, der sammen med sin kollega på P3 Andrew Moyo styrer slagets gang den 6. marts.

Semifinalen vil blive holdt i DR Koncerthusets Studie 2 og 3. Først koncert starter klokken 19. Dørene åbner klokken 18.

Efter semifinalen vil juryen votere og fem ryger fra, og fem går videre til finalen på SPOT, der bliver holdt i Aarhus den 1. maj. De to vindere vinder udover opmærksomhed og spilletid hos DR et skræddersyet talentudviklingsforløb hos Bandakademiet samt egen koncert på Smukfest og til SPOT næste år.