Klar til Spotfestival: Her er KarriereKanonens fem finalister

Det blev uden et stort publikum, men live på P3 og i DR Koncerthuset dystede ti semifinalister fredag om fem eftertragtede finalepladser i dette års KarriereKanonen. Nu er finalisterne fundet.

  • Blandt de fem finalister er Bbybites, som er 24-årige Martha Maj Hauptmanns kunstnernavn. Martha Maj Hauptmann er fra København. (Foto: (DR))
  • BAADS hedder i virkeligheden Mikkel Baadsgaard og er 19 år gammel og fra Sønderborg. Han er videre til finalen. (Foto: (DR))
  • Føl som består af Frederik Marius Reese (tv.) og Emmanuel Matongo, som begge bor i Aarhus. De er videre til finalen på Spot Festival, hvor de vil få hjemmebane i Aarhus. (Foto: (DR))
  • Navnet Såforsatan kommer ifølge Sofus Bryld Staunæs af følelsen af at gøre noget uventet, overraskende eller upassende. Sofus Bryld Staunæs fra København er videre til finalen, der afholdes den 1. og 2. maj. (Foto: (DR))
  • Terese Skovhus er fra Vestfyn og bor i København. Hun er videre til finalen. (Foto: (DR))
1 / 5

DR Koncerthuset dannede fredag aften rammerne for semifinalen for dette års KarriereKanonen.

Her indtog de 10 semifinalister scenerne i Studie 2 og Studie 3, der grundet myndighedernes anbefalinger til inddæmning af corona-virus var uden publikum. Der var imidlertid stadig en masse på spil, da semifinalen blev spillet live på P3, og så skulle musikjuryen efter semifinalerne uddele fem finalepladser.

Og efter musikjuryens votering i weekenden er der nu udvalgt fem finalister, der får lov til at fortsætte talentrejsen.

De dygtige og talentfulde finalister blev Bbybites, BAADS, Føl Som, Såforsatan og Terese.

Selvom semifinalen blev en anderledes oplevelse uden publikum, var semifinalen præcis den udfordring for artisterne, som den skulle være, siger Ditte Østergaard, der er DR’s projektleder på KarriereKanonen.

- Som artist ved man aldrig, hvor mange mennesker, der kommer til ens koncerter. Den vigtigste opgave, som artist, er derfor at spille den bedste mulige koncert, som de overhovedet kan – uanset, hvor mange mennesker, de spiller for. Og som jeg sagde til dem inden showstart: ’De mennesker, som I skal imponere allermest, er tilstede. Juryen og lytterne på P3'. Jeg synes virkelig, at alle artister tog den til sig. De gav den alt, hvad de havde, siger Ditte Østergaard.

Fik besked live i radioen

De fem finalister blev mandag eftermiddag ringet op af Pelle Peter Jencel, der live i programmet ’Pelle Peter på P3’ viderebragte de fem finalister den gode nyhed.

Pelle Peter Jencel, der er en del af musikjuryen, satte blandt andet følgende ord på udvælgelsen af de fem finalister:

- Det er fem meget dygtige finalister. Men ingen af semifinalisterne skal være skuffede, de har alle vist meget potentiale. Alle viste i fredags, at de har, hvad der skal til for at skabe sig selv en musikkarriere, sagde Pelle Peter Jencel, da han ringede og overraskede de fem glade finalister.

Udover Pelle Peter Jencel består KarriereKanonens musikjury i 2020 af P3’s musikredaktør Mathias Buch Jensen, Johannes Dybkjær Andersson og Marianne Fruergaard fra Bandakademiet samt Pernille Krog Mogensen, der er booker for SPOT/ROSA, og tidligere direktør for Artpeople og chef for Virgin, Anne Sofie Jeremiassen, der nu er selvstændig musikbranchekonsulent.

Finalisterne kan alle nu se frem mod årets SPOT Festival, der om små to måneder (den 1. og 2. maj) ligger scenegulv til finalen. Herfra vil to vindere efterfølgende gennemgå et skræddersyet talentprogram hos Bandakademiet og samtidig vinde en optræden på årets Smukfest.

Frem mod semifinalen tager Bandakademiet finalisterne i gennem en række kurser, hvor de blandt andet vil arbejde med deres liveoptræden, sangskrivning og kunstnerfortælling.

Se programmet for KarriereKanonen her.

De to vindere af KarriereKanonen vinder udover et skræddersyet talentforløb af Bandakademiet også en koncert på årets Smukfest.