Klimatema på DR: Klimaduks og Blærerøv

Klimaduksen Christine Feldthaus og Blærerøven Mads Christensen er enige om mange ting - men ikke om klimaet. For selv om forskerne er enige om, at klodens temperatur stiger - med fatale følger - kan det være svært at finde ud af, hvad man skal mene og gøre.

  • Klimaduksen og Blærerøven er rejst til Shanghai i Kina for at undersøge, hvilke konsekvenser havstigninger vil have på byen. (Foto: Koncern © Type 1)
  • Klimaduksen og Blærerøven er rejst til Shanghai i Kina for at undersøge, hvilke konsekvenser havstigninger vil have på byen. (Foto: Koncern © Type 1)
1 / 2

Klimaduksen Christine Feldthaus og Blærerøven Mads Christensener enige om mange ting - men ikke om klimaet. For selv om forskerneer enige om, at klodens temperatur stiger - med fatale følger - kandet være svært at finde ud af, hvad man skal mene og gøre.

Som en del af DRs store klimatema i uge 43 -der produceres som optakt til årets store FN-klimakonference,COP15, i Bella Centret til december - sender DR1 en dokumentarseriei 3 afsnit, ’Klimaduks og Blærerøv’.

I serien har ’Klimaduksen’ Christine Feldthaussat Mads ’Blærerøv’ Christensen i stævne for at tage ham med ud påen rejse, der skal få ham til at erkende den klimaudfordring, vialle står overfor, og overbevise ham om, at han også selv blivernødt til at tage et ansvar. Mads mener derimod som udgangspunkt, atChristine er blevet frelst og nu lever et kedeligt øko-liv.

Sammen drager de ud på rejse til steder i verden, der især mærkerklimaforandringerne, og når de kommer hjem igen, tager de et kig påMads’ livsstil.

I seriens første program - Tørke iKenya - er Klimaduksen og Blærerøven rejst til den knastørrestat i det sydlige Afrika for at undersøge, hvordanklimaforandringerne påvirker landet, og for at diskutere, hvoralvorligt vi hver især skal tage det. Klimaet i Kenya og resten afØstafrika er blevet varmere på grund af den globale opvarmning. Detresulterer i tørke og fødevaremangel mange steder. Klimaduksen ogBlærerøven besøger en nomadefamilie i Nordkenya, hvor det ikke harregnet i 2 år, og i et slumkvarter i Nairobi møder de en familie,der er flyttet ind til byen på grund af tørke.

I andet program - Gletsjersmeltninger iNepal - er Mads og Christine taget til Nepal for at undersøge,hvordan klimaforandringerne påvirker det fattige land. Gletsjerne iHimalaya smelter og skaber store smeltevandssøer, der truerbefolkningen. Men de smeltende gletsjere truer også vandforsyningenfor mere end en milliard mennesker i Asien. Klimaduksen ogBlærerøven besøger en familie i en landsby, der vil bliveudslettet, hvis en af de store smeltevandssøer brister.

I seriens tredje og sidste program -Havstigninger i Kina - er de to klimaopponenter draget tilShanghai i Kina for at undersøge, hvilke konsekvenserklimarelaterede havstigninger vil have på byen. Ifølge FN’sklimapanel kan havene risikere at stige med en til to meter i løbetaf dette århundrede. Hvis det sker, vil det betyde en veritabelkatastrofe, hvor hele det centrale Shanghai vil stå under vand.

De tre programmer sendes tirsdag den 20.oktober, onsdag den 21. oktober samt torsdag den 22. oktober, alletre aftener kl. 20.30.

’Klimaduks og Blærerøv’ produceres af KoncernTV for DR1 og er tilrettelagt af Uffe Bryld og Rikke Detlefsen.

Facebook
Twitter