Købt eller solgt (1:8)

Dokumentar/dansk

Dokumentar/dansk

Øjeblikket er kommet, pengene står på kontoenog familien er klar til realisere drømmen om et nyt køkken, et huseller den helt store fest. Men så melder der sig et nyt problem:hvordan finder man den rigtige leverandør af drømmen? DR1 lader trefirmaer konkurrere om at opfylde en forventningsfuld familieshøjeste ønske i nyt forbrugerprogram med Kent Nikolajsen somvært.

Mange kender situationen: i årevis har mansparet sammen til det flotte køkken, huset med haven, det lækrebadeværelse, den nye bil eller den helt store konfirmationsfest forfamiliens ældste. Pengene er der, og nu er det bare med at komme igang.

Men så melder usikkerheden sig. Hvordan kanman være sikker på, at køkkenfirmaet, ejendomsmægleren ellerbilforhandleren nu også leverer lige det, man har drømt om?

Det er vilkårene for otte danske familier iDR1’s nye forbrugerprogram ”Købt eller solgt”. Over otte mandage iforåret vil tre firmaer i hvert program konkurrere om at få lov tilat opfylde familiernes drømme, og undervejs er der gode tips athente for alle i samme situation.

I sælgerens vold

- De fleste har nok prøvet det. Nåropsparingen endelig er i hus, kan man få en følelse af at komme tilulejlighed, når man står ude i forretningen med sine penge. Man eri sælgerens vold, og pludselig har man måske sagt ja til noget heltandet, end det man egentlig drømte om. Den situation forsøger vi atvende om på i programmet, hvor det er firmaerne, der skal stå påhovedet for forbrugerne, siger redaktionssekretær Pia Lasborg, somer én af idémagerne bag ”Købt eller solgt”.

I hvert program får tre forskelligeleverandører af ønskedrømmen 24 timer til at bevise, at det ernetop dem, familien skal handle med. Undervejs mødes købere ogsælgere flere gange, og programvært Kent Nikolajsen følger de trekonkurrenters forberedelser.

Nyt køkken i parcelhuset

I det første program gælder drømmen et nytkøkken.

Gitte & Bo bor i Randers i et parcelhusfra 1976. Dengang var det vildt moderne med brunt og grønt overalt- på elementerne, på fliserne og på gulvet. Gitte og Bo har venteti ni år på at få opdateret 70er-køkkenet til noget, der er merelyst og tidssvarende, og nu har de fået skrabet 60.000 kr. sammenpå bankkontoen.

Medarbejdere fra Invita Køkkencenter, JKEDesign og Svane Køkkenet får et døgn til at vise, at netop de er istand til at indrette de 10,8 kvadratmeter, så de opfylderfamiliens hedeste ønsker.

I senere programmer drømmes der bl.a. omdagligstuemøbler, en ny bil, et hus, en udestue, et badeværelse ogen anderledes konfirmationsfest.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk