Kom på besøg hos DR på Kulturnatten den 15. oktober

I næste uge åbner DR dørene for Kulturnattens gæster med masser af aktiviteter for både store og små. Man kan blandt andet besøge nyhedsstudier, opleve talks og fællessang eller komme i bevægelse, mens børn og barnlige sjæle hopper med Danmarks frøer.

 • Om du er ung, gammel eller noget derimellem, er DR klar til at tage imod dig med et hav af spændende arrangementer, når DR fredag den 15. oktober mellem 18.00 og 23.00 slår dørene op og inviterer indenfor til Kulturnatten i DR Byen. (Foto: © Magnus Eg Møller)
 • Peter Qvortrup Geisling er bare en af de værter, der kigger forbi DR Scenen på Kulturnatten og fortæller om sit arbejde. ​ (Foto: © Jakob Støvring / Camilla Keller)
 • I DR Koncerthuset står Kulturnatten i musikkens tegn, når Martin Brygmann og Mathias Hammer sørger for fællessang og Melodi Grand Prix-bingo. (Foto: © Per Arnesen, Pineapple)
 • På Kulturnatten i DR Byen kan man komme med som publikum til Deadline. Lotte Folke Kaarsholm er vært på aftenen. ​ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
 • Anna Lin, der er vært på blandt andet 'Kender Du Typen?', kigger også forbi DR Scenen på aftenen. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
 • Adrian Lloyd Hughes besøger DR Scenen på aftenen for at snakke om sin podcast 'Mors afskedsbrev' (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 6

Efter et år uden Kulturnatten i København er DR igen klar til at slå dørene op fredag den 15. oktober fra 18.00-23.00 med et hav af spændende arrangementer for både store og små besøgende.

På Kulturnatten får gæsterne mulighed for at kigge indenfor i DR Byen og høre mere om det arbejde, der ligger bag alle de DR-programmer og -tilbud, som de ser, hører og bruger.

En lang række DR-medarbejdere og oplagte værter står klar til at byde velkommen på en aften, hvor både frøhop, frugtklaver og fællessang er på menuen. Man kan også besøge en række af DR’s faste programmer og være blandt publikum, når Deadline bliver sendt direkte eller følge ’Alle mod 1’.

- Kulturnatten er altid en festlig aften i DR Byen, hvor vores medarbejdere skaber spektakulære øjeblikke sammen med gæsterne rundt i hele huset. Vi glæder os til at byde tusindvis af gæster indenfor til en sjov, engagerende og forhåbentlig øjenåbnende aften. For DR’s ansatte og værter er det berigende at hilse på alle de mange seere og lyttere, som til daglig sidder ude bag skærmene og højttalerne. Møderne med de besøgende er helt specielle for os, og vi lover, at vi vil forsøge at skabe så magiske rammer som muligt, siger redaktør Kåre Vedding Poulsen, der er ansvarlig for Kulturnatten i DR.

DR åbner fredag den 15. oktober dørene for besøgende på Kulturnatten for første gang siden 2019. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Bevæg dig på Kulturnatten

Uge 41 sætter rammen for både Kulturnatten og ’Danmarks Motionsuge’. Derfor bliver der også rig mulighed for selv at komme i bevægelse under Kulturnatten i DR Byen. Alle kan være med, og man behøver ikke at troppe op i sportstøj.

På DR Byens kulturnat kan de besøgende blandt andet tage del i e-cykling, panna, e-sport, silent fitness og en lang række andre sjove sportsgrene, lege og aktiviteter for hele familien.

Bevægelsen er også på programmet hos ultra:bit, der er en læringsindsats for børn i 4.-8. klasse, der skal inspirere børn til selv at kunne skabe ting med teknologi. På Kulturnatten smelter teknologi og bevægelse sammen, når man hos ultra:bit kan prøve kræfter med forskellige aktiviteter.

Gæsterne kan blandt andet kode på en mikrocomputer, spille på et såkaldt frugtklaver eller deltage i en ’Challenge Stafet’, hvor Kulturnattens hurtigste løber kåres. Dog behøver man hverken vide meget om teknologi eller være en stor sportsnørd for at kunne være med, når ultra:bit er med på Kulturnatten i DR Byen.

Til Kulturnatten får du mulighed for at komme bag om en række af DR's programmer og produktioner, når blandt andre Jonatan Placing, Anna Lin og Adrian Lloyd Hughes fortæller om deres arbejde (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Fællessang, musik og talks på scenen

Et af de faste holdepunkter på Kulturnatten er DR Scenen, hvor de besøgende kan komme bag om DR’s podcasts og programmer. Blandt andre fortæller Adrian Lloyd Hughes om sin podcast ’Mors afskedsbrev’ og journalist Jonatan Placing fra DR Dokumentar fortæller om arbejdet med programserien ’De kødædende bakterier’, der for alvor har været på nyhedsdagsordenen i den seneste tid.

På DR Scenen vil blandt andre Anna Lin, Peter Qvortrup Geisling og Signe Molde fortælle om deres arbejde. Musikalske oplevelser kan man også få, når DR’s yngste ’medarbejdere’ fra DR Spirekoret (6-8 år) kigger forbi og synger på DR Scenen.

I DR Koncerthuset kan du deltage i Melodi Grand Prix-bingo med Martin Brygmann og Mathias Hammer, og her står der fællessang på programmet, når dørene åbnes på Kulturnatten.

Aktiviteter for børn og barnlige sjæle

Til de yngste kulturnatgæster er der også masser af aktiviteter på aftenen.

På Kulturnatten får de mulighed for at kigge ind forbi Bamses hus og tage en selfie med familie eller venner. Desværre ligger det allerede fast, at Bamse ikke er hjemme på Kulturnatten, men nogle, der til gengæld er hjemme for fuldt firspring, er de danske frøer, som indtager DR Byens Indre Gade sammen med ’Ramasjang Redder Frøerne’.

På Kulturnatten kan børn og barnlige sjæle blandt andet besøge Bamses hus. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Børn og forældre kan møde alle danske frøarter men også lære, hvordan man selv kan lave et vandhul til frøerne derhjemme og få kvækken i haven. Man kan også quizze, tegne og finde ud af hvilke frøer, der lyder som om, de snorker eller griner. Klokken 19.30 kan alle børn desuden møde verdens eneste sportsfrø og deltage i De Frølympiske Lege.

Vil du være med i TV eller radio?

Hvis man har drømt om at stå på gulvet i TV-Avisens studie eller har tænkt på, hvordan der mon ser ud i studiet, når Radioavisen bliver sendt, er der rig mulighed for at opleve det på Kulturnatten. DR Nyheder slår dørene op for de besøgende gæster, og i tidsrummet, hvor der ikke bliver sendt eller forberedt TV-Avisen, kan de besøgende få adgang til studiet og kontrolrummet, hvor nyhedsudsendelserne styres fra.

På Kulturnatten kan man besøge en række af DR's studier eller blive klogere på det udstyr, der bruges til at lave fjernsyn eller radio. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Man kan også følge afviklingen af Radioavisen, når fredagens aftenvært sætter sig til mikrofonen en gang i timen eller følge med på sidelinjen, når Joakim Ingversen og Stephania Potalivo byder velkommen til det, de kalder ’Danmarks sjoveste fysiktime’ i ’Alle Mod 1’, som optages i og udenfor DR Byen.

Hvis man er mere til debat og politik, er det allerede nu muligt at melde sig som publikum til optagelser af aftenens Deadline-udsendelse, der løber af stablen i DR Koncerthuset. Fire spidskandidater til overborgmesterposten i København stiller op, mens et ensemble fra DR Big Band akkompagnerer debatten og suppleres af Kjartan Arngrim, forsanger i Folkeklubben. Arrangementet kræver særskilt tilmelding, og man kan læse mere her.

En sjov og alsidig aften

Udover de nævnte aktiviteter er der mange andre ting på programmet på Kulturnatten i DR Byen.

 • Lær mere om dansk fjernsyns 70-årige historie, når DR Museum åbner dørene for besøgende med en særlig udstilling af det udstyr, der er blevet brugt til radio- og tv-produktion gennem tiden.

 • DR Kostume rummer 65.000 kostumer og masser af tøj, som gæsterne måske husker fra shows og serier, hvilket vises frem på Kulturnatten.

 • Mød DR Ultras juniorredaktør og hør mere om, hvad det vil sige at være det. På kulturnatten kan man møde erfarne juniorredaktører og quizze.

 • I DR’s rekvisit kan man både opleve en lang række rekvisitter fra DR’s programmer gennem tiden og en særlig udstilling om DR’s børneindhold med bamser og dukker.

 • Hvis gæsterne har endnu mere lyst til at mærke historiens vingesus på Kulturnatten, er DR Research og Arkiv et oplagt sted at besøge, hvor man både kan quizze eller se og høre gamle klip fra DR’s mediearkiv.

På Kulturnatten kan man også gå på opdagelse i DR's arkiver, kostumer og rekvisitter. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

For at få adgang til Kulturnatten i København den 15. oktober – og dermed også DR Byen – skal man have et kulturpas, hvis man er over 12 år. Læs mere om det – og alle DR’s øvrige arrangementer på aftenen på dr.dk/kulturnatten. Sitet opdateres helt frem, til det går løs fredag aften.