Kongelig koncertoplevelse i Koncertsalen

Storhertugparret af Luxembourg afslutter sit statsbesøg i Danmark med at invitere det danske Kongehus til koncert i Radiohusets Koncertsal. Koncerten sendes direkte i P2.

Storhertugparret af Luxembourg afslutter sit statsbesøg iDanmark med at invitere det danske Kongehus til koncert iRadiohusets Koncertsal. Koncerten sendes direkte i P2.

DR Radiosymfoniorkestret overlader for enaften deres ”hjemmebane” til kollegerne i Orchestre Philharmoniquede Luxembourg. Anledningen er det Luxembourgske statsbesøg, derafsluttes med en aften i Radiohusets Koncertsal, hvor Storhertugenog Storhertuginden af Luxembourg som værter takker for besøget iDanmark. Orchestre Philharmonique de Luxembourg dirigeres afEmmanuel Krivine og på programmet står Schuberts Symfoni nr. 9.

Koncerten sendes direkte i P2, så alle harmulighed for at komme til koncert med Kongehuset.

Radiohusets Kocertsal er tegnet af arkitektVilhelm Lauritzen og salen har været hjemsted for DRRadiosymfoniorkestret siden 1945. Når alle DR’s kor og orkestreflytter til den nye koncertsal i Ørestad - der indvies i januar2007 - vil Radiohusets smukke koncertsal blive overdraget til DetKgl. danske Musikkonservatorium.

Musikerne fra DR Radiosymfoniorkestret ertilbage på scenen i Radiohuset allerede torsdag 23. oktober, hvorSylvain Cambreling dirigerer DR Radiosymfoniorkestret og DRRadiokoret i en komplet udgave af Berlioz’ Romeo og Julie.

Orchestre Philharmonique deLuxembourg
Dirigent: Emanuel Krivine
Tirsdag 21. oktober kl. 20