Kongerigets Klogeste vender tilbage på DR1

Den 1. november åbner DR1 for ny sæson af Kongerigets Klogeste, hvor 16 kloge danskere udfordres på tværs af intelligenser.

  • I Kongerigets Klogeste er Mads Steffensen vært, når nogle af landets skarpeste hjerner dyster i forskellige intelligenser forklædt som drilske lege. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • I første program møder seerne patologen Lisa, der elsker brætspil, den journaliststuderende Emil, med en skarp hukommelse, handymanden Harry, der er teknisk supporter hos Vestas og triatleten Anders, som studerer til lærer. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Mød patologen Lisa, der elsker brætspil, den journaliststuderende Emil, med en skarp hukommelse, handymanden Harry, der er teknisk supporter hos Vestas og triatleten Anders, som studerer til lærer. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Mød patologen Lisa, der elsker brætspil, den journaliststuderende Emil, med en skarp hukommelse, handymanden Harry, der er teknisk supporter hos Vestas og triatleten Anders, som studerer til lærer. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 4

Den 1. november åbner DR1 for en ny sæson af Kongerigets Klogeste, hvor 16 kloge danskere udfordres på tværs af intelligenser.

16 af Danmarks kvikkeste hoveder er endnu engang klar til at dyste mod hinanden i menneskets forskellige intelligenser i kampen om titlen som Kongerigets Klogeste 2014.

Deltagerne vil blive testet i både logisk sans, sproglige kundskaber, matematiske evner, sociale færdigheder og musikalsk forståelse. Kun otte af deltagerne klarer sig fra de fire indledende runder til de to semifinaler. Og herfra er det kun de fire skarpeste, der får en plads i finalen og dermed mulighed for at forlade programmet med 100.000 kroner - og titlen som Kongerigets Klogeste 2014.

Seerne kan gætte med

Endnu en gang kan seerne gætte med hjemme fra stuen, når de 16 kloge danskere bliver kastet ud i nye såvel som tilbagevendende udfordringer.

Så selv om man ikke brillerer i matematik eller logik, er det stadig muligt at gætte med hjemmefra, når deltagerne bliver testet i social intelligens eller stavefærdigheder. Kongerigets Klogeste tester på tværs af intelligenser, og der er noget for enhver smag.

Kloge hoveder fra hele landet Deltagerne kommer fra hele landet og har vidt forskellige baggrunde, men fælles for dem alle er, at de er lidt klogere end den gennemsnitlige dansker.

I første program dyster patologen Lisa fra Brøndby Strand, der elsker brætspil, den journaliststuderende Emil fra Vanløse, med en skarp hukommelse, handymanden Harry fra Skjern, der er teknisk supporter hos Vestas og triatleten Anders, som studerer til lærer og er bosiddende i Hvidovre.

1. Christian Rask Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk