'Krøniken' og DR tog godt fra ved Tv-festival

DR løb af med totredjedele af priserne, da den danske tv-branche fredag aften fejrede sig selv ved at uddele 21 priser. Alene 'Krøniken' fik fem, og seriens producent, Sven Clausen, fik æresprisen.

DR løb af med totredjedele af priserne, da den danske tv-branchefredag aften fejrede sig selv ved at uddele 21 priser. Alene'Krøniken' fik fem, og seriens producent, Sven Clausen, fikæresprisen.

Hvad der ikke lykkedes for 'Krøniken' ved Emmy-uddelingen i NewYork tidligere på ugen, lykkedes til gengæld til fulde for denpopulære DR-dramaserie fredag aften på Amager: nemlig at få enpris. Og det blev endda til hele fem af slagsen, ligesom'Krøniken's producent, Sven Clausen, DR TV-Drama, blev 'åretsOtto', som er en ærespris til en person, der gennem en længerekarriere i branchen har udmærket sig.

Ved prisuddelingen på Producentforeningens Tv-festival, der erfor tv-folk, hvad Danish Music Awards er for musikere, blev'Krøniken' hædret som 'årets tv-drama' og som 'årets program'. Idafra 'Krøniken' - Anne Louise Hassing - blev 'årets kvindeligetv-skuespillerinde', mens Palle fra samme serie - Anders W.Berthelsen - blev 'årets mandlige tv-skuespiller'. Derudover blevJørgen Johansson kåret som 'årets fotograf' for arbejdet med'Krøniken'.

14 ud af 21 priser til DR

Hvor DR de seneste år har hentet halvdelen af priserne vedfestivalen, blev det i år til totredjedele, idet 14 ud af 21tv-priser kom i hænderne på DR-medarbejdere.

Journalisten Christoffer Guldbrandsens portræt af sine forældreog deres farverige vennekreds, 'Rødvinsgenerationen', blev 'åretsdokumentarprogram', mens juryen valgte DR2-serien 'Med ret til atdræbe' om modstandsbevægelsens likvideringer som 'åretsdokumentarserie'. Serien er baseret på Peter Øvig Knudsens bog'Efter drabet', og tidligere på dagen fik han for øvrigt også DRsRosenkjær-pris.

'Debatten' og 'Tal med Gud'

'Debatten', der har Klaus Bundgård Povlsen som vært på DR2, blevkåret som 'årets aktualitetsprogram', mens DR2's samtaleprogram omreligion, 'Tal med Gud', der har Clement Kjersgaard som vært, løbmed palmerne som 'årets specialprogram'. 'Årets nyskabelse' fårDR2-seerne lejlighed til at gense fra den 1. december, idet detblev julekalenderen ’Jul på Vesterbro’ med Anders Matthesen isamtlige roller.

For anden aften i træk faldt der også priser af til 'Drengenefra Angora', der i det virkelige liv hedder Simon Kvamm, EsbenPretzmann og Rune Tolsgaard. Hvor de i aftes ved Zulu Awards ’04fik en statuette for 'årets danske hit' og 'årets danske originaletv-program', hed fredag aftens vinderkategori 'årets comedy'.

Sjette pris til Sigurd

Børne-tv-værten og musikeren Sigurd Barrett sikrede sin sjettepris i 2004 for DR1-programmerne 'Sigurd og Symfoniorkestret', dervandt i kategorien 'årets børne- og ungdomsprogram/underholdning',mens Sebastian Kleins tur til Afrika på DR1 over fire udsendelser i'Afrikas øje' blev valgt som 'årets bedste journalistiske børne- ogungdomsprogram'.

DRs konstituerede programdirektør, Jette Husum, er megettilfreds med de mange hædersbevisninger på Tv-festivalen.

"DR vinder i øjeblikket mange priser, og det betyder, at viallerede nu - godt en måned før året er omme, har vundet flerepriser end hele sidste år. Det er, fordi vi har rigtigt godemedarbejdere i vores enheder, som kan levere programmer af højkvalitet, der er vedkommende for brugerne," siger Jette Husum, dertilføjer:

"Alle de internationale og danske priser, vi har vundet i år,fortæller mig, at vi er på rette vej i forhold til vores mål om atvære blandt verdens bedste public service-producenter."

Fundet ved gallupundersøgelse

Størstedelen af vinderne ved Tv-festival er fundet af juryer medfagfolk, mens årets program, årets tv-værter og åretstv-skuespillere er fundet ved en undersøgelse lavet af Gallup. Deresterende syv priser blev delt mellem TV 2 og TV3, der fikhenholdsvis fem og to.