Kunstmagasinet på P2

Charlottenborg vil af med kunstnersammenslutningerne. Kunstnerne vil ikke ud af vagten. Nu kommer parterne til orde i Kunstmagasinet på P2.

Karsten Pharao, Alfabet-redaktionen (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Charlottenborg vil af med kunstnersammenslutningerne. Kunstnernevil ikke ud af vagten. Nu kommer parterne til orde i Kunstmagasinetpå P2.

Netop nu raser en hidsig debat i kunstverdenenomkring udstillingsbygningen Charlottenborg. En ny direktør ogbestyrelse vil have de faste årlige udstillinger frakunstner-sammenslutninger som Corner og Grønningen ud af lokalernefor at skaffe plads til en anden type udstillinger.

I Kunstmagasinet på P2 fortæller kunstkritikerPeter Michael Hornung om kunstnersammenslutningernes historie,kunstnerne Finn Mickelborg og Kjeld Heltoft fra hhv. Grønningen ogCorner argumenterer for sammenslutningernes fortsatte tilknytningtil Charlottenborg, mens direktør Bo Nilsson forklarer den nyelinje på Charlottenborg.

Alene tiludstilling

Kunstmagasinet besøger også udstillingen”En-rum”, der handler om ”den nødvendige ensomhed”. Udstillingenkan kun ses af en ad gangen, så man skal bestille tid til en heltpersonlig oplevelse.

Og så har Kunstmagasinets vært Karsten, Pharaobestilt en billet til Hamburg. Den store tyske romantiske malerCaspar David Friedrichs billeder har opnået nærmest ikonagtigstatus, og Karsten Pharao fortæller om den storeFriedrich-udstilling i Hamburg Kunsthalle

Sidste emne handler om fotografi. 120 udvalgtefotos fra Lars Schwanders store privatsamling udstilles iøjeblikket på de nordiske ambassader i Berlin. Senere skaludstillingen rundt i Europa. Lars Schwander fortæller i programmetom dansk fotokunst lige nu, og fotografen Jes Holm fortæller omsine udstillede værker.

Læs mere ved atklikke her.

Facebook
Twitter