Kvindelige mordere: Forført til mord

Kvinder kan ligesom mænd ende som mordere, men omstændighederne, der kan drive en kvinde til at tage en andens liv, er ofte anderledes end mænds. Canadisk dokumentarserie i tre dele om kvindelige mordere

Kvinder kan ligesom mænd ende som mordere, men omstændighederne,der kan drive en kvinde til at tage en andens liv, er ofteanderledes end mænds. Canadisk dokumentarserie i tre dele omkvindelige mordere

Første del af serien, Forført til mord,fortæller om to mordsager fra henholdsvis USA og Storbritannien,hvor kvinderne hævdede, at de var underlagt deres kærester i etslavelignende forhold, da de på deres bud begik mord. Maria Hnatiukog Jennifer Reali havde en vidt forskellig baggrund, men var fællesom en uhyggelig, slavelignende besættelse af en dominerende mand,der kontrollerede deres liv.

Jennifer Reali

Jennifer var gift med Ben, men ægteskabet gikikke særlig godt, blandt andet fordi Ben gik alt for højt op i sitarbejde i militæret. Brian Hood var på tiende år gift med Dianne,men det var heller ikke noget særligt lykkeligt ægteskab, og Brianhavde gentagne affærer. Jennifer og Brian mødtes i et motionscenterog indledte kort efter en affære. Brian var genfødt kristen, og detalte ofte om liv, kærlighed og religion. Jennifer var såtryllebundet, at hun lod sig omvende til kristendommen. Med enmærkværdige fortolkning af Biblen retfærdiggjorde Brian deresutroskab og sagde, at det var Guds vilje.

Guds vilje

Brians tro forbød skilsmisse, men han havdeudtænkt en hurtigere løsning, nemlig mordet på sin kone. Hanfortalte Jennifer, at skilsmisse og mord i Guds øjne var lige storesynder, og hvis de virkeligt angrede, ville Gud tilgive dem.Utroligt nok satte Jennifer ikke spørgsmålstegn ved denne perverseudlægning af Biblen og indvilligede i at dræbe Dianne. Brian sagde”Hvis du elsker mig, kan du gøre det”, og iført camouflageuniformog skibriller skød Jennifer Reali med koldt blod Dianne Hood ned påklos hold på vej ud af et indkøbscenter.

Maria Hnatiuk

Hvilke dæmoniske kræfter drev Maria Hnatiuktil at slagte en unge pige, hun knap nok kendte? Maria var voksetop i en kærlig og harmonisk familie. Hun var udadvendt, elskede atmore sig og havde mange kærester. Ligesom Jennifer mødte også Mariasin skæbne i et motionscenter i form af forretningsmanden IanWells. Maria blev besat af Ian og han i hende. Langsomt skiftedeMaria karakter. Hun trak sig tilbage fra familien og holdt op medat se sine venner.

Sygelig jaloux

For Ian var ikke helt normal. Han var sygeligjaloux og voldelig. Han levede i en fantasiverden, som han snartinddrog Maria i samtidig med, at han indgik en række aftaler medhende, der gjorde hende til hans slave. Han begyndte også at ydmygehende sekuelt.

Ian blev mere og mere jaloux på hendes fortid.Han smed hendes ejendele ud og ringede til hendes tidligerekærester. Til sidst meddelte han Maria, at han ikke kunne blivelykkelig med hende, før hun havde dræbt fire tidligere kærester.Maria forsøgte at skyde en af dem, men modet svigtede hende, og istedet forsøgte hun at antænde en mordbrand.

Maria mødte også Rachel Lean i motionscentret.De blev gode venner ved løbebåndet. Rachel syntes, at Maria og Iansforhold lød usundt for Maria og opmuntrede hende til at løsrivesig. Ians vrede flyttede sig fra ekskæresterne til Rachel. Den 5.september 1995 aftalte Maria et møde med Rachel. Maria havde entyve centimeter lang kniv i tasken, og med Ians stemme ”Hvis hunikke er død, er det slut” i ørerne stak hun halvtreds gange kniveni sin veninde. Det var fem uger efter deres første møde.

Anden del af serien, som sendes søndag d. 12.oktober, handler om kvinder, der myrder for penge.

Tredje del, som sendes søndag d. 19.oktober handler om en ung kvinde, der myrdede sine to børn for atbeholde en rig elsker, der ikke kunne lide børn.

Originaltitel: Women Who Kill

Produktion: Caz Stuart for CatalystTelevision, 2000

Facebook
Twitter