Lærke møder skuespillere

Fra den 7. marts møder Lærke Kløvedal store skuespillere på DR K en gang om ugen til portrætsamtaler om arbejdsliv og faglighed.

  • Lærke Kløvedal (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Lærke Kløvedal har inviteret Paprika Steen til en samtale om arbejdsliv og faglighed. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Lærke Kløvedal (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Lærke Kløvedal (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Lærke Kløvedal (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 5

Hvordan arbejder man sig ind i hovedet på en morder, en nyskilt socialrådgiver eller en forstyrret konge? Hvordan går skuespillerne helt konkret til værks, når de skal lære deres roller at kende og fremstille dem, så vi andre kan leve os ind i dem. Hvordan er de blevet til de skuespillere, de er, og hvad bruger de af deres egne personlighed, når de skal skabe deres roller?

De spørgsmål bliver besvaret en gang om ugen, når DR K´s nye vært, Lærke Kløvedal, har besøg af en af landets mest betydningsfulde skuespillere til en portrætsamtale om arbejdsliv og faglighed.

“En skuespiller sagde engang til mig, at han ville ønske, der fandtes et program, hvor han kunne slippe for at lave mad eller være med i en konkurrence for at få lov til at tale om sit fag. Det gør vi noget ved i programmet "Lærke møder …” Jeg glæder mig til at tale med blandt andre Paprika Steen, Malene Schwartz, Birgitte Hjort Sørensen, Nicolas Bro, Danica Curcic, Søren Sætter-Lassen, Thure Lindhardt, Lars Ranthe og Ghita Nørby. Vi skal tale om, hvad der er gået forud for de præstationer, de har skullet levere på settet og på scenen. De præstationer, som jeg og rigtig mange andre passionerede film- og teaterelskere efterfølgende har dyrket i biografens eller teatrets mørke,” siger Lærke Kløvedal.

Norsk inspiration

Inspirationen til programserien er det norske program ’I Larsens leilighet’, som igen er inspireret af det amerikanske program ’Inside the Actors Studio’. Det er programmer, der begge tager skuespillerfaget alvorligt. Skuespillerne bliver inviteret i studiet, fordi de er mennesker, vi har kigget på, identificeret os med og forholdt os til og derfor er interesserede i. Udgangspunktet for samtalen er deres arbejde, og hvad det har betydet for dem i deres liv. Selve interviewet foregår i et studie foran et lille publikum og varer en halv time.

Første program ’Lærke møder Paprika Steen” bliver sendt 7. marts kl. 21.30 på DR K.

FacebookTwitter