Landsbyhospitalet - engelsk seersucces nu på DR1

Den hjertevarme hospitalsserie ”Landsbyhospitalet” var forårets store seersucces på engelsk tv. Nu får serien dansk premiere på DR1.

Den hjertevarme hospitalsserie ”Landsbyhospitalet” var foråretsstore seersucces på engelsk tv. Nu får serien dansk premiere påDR1.

Den lille nordengelske kystby Elsinby findesikke på noget landkort, men er alligevel kendt af alle briter. Byener nemlig hjemsted for den hjertevarme hospitalsserie”Landsbyhospitalet”, der var forårets helt store succes på engelsktv, hvor den toppede hitlisterne med 10 millioner seere hver uge.Nu får serien dansk premiere på DR1.

Over foreløbig 13 afsnit følger vi livet på ogomkring det lille hospital St Aidan’s Royal Free Hospital - idaglig tale blot The Royal. Her møder vi blandt andre den unge lægeDavid Cheriton, der ankommer til den lille provinsby frisk fra sinestudier i London. Vi møder den smukke Jill Weatherill, der som ungkvindelig læge må finde sig i at bliver mødt med mistro af de merekonservative patienter. Vi møder den foretagsomme portør Hopkirk,der roder sig ud i den ene uheldige situation efter den anden. Vimøder patienter og bekymrede pårørende af alle afskygninger. Og vitager del i alle de små og store intriger, der kører mellemhospitalets ansatte og de andre indbyggere i den lille by.

Hverdagsrealistisk, lun og rørende

Med sine hverdagsrealistiske, lune og rørendehistorier fra det landlige Nordengland minder ”Landsbyhospitalet”om en elsket tv-klassiker som ”Folk og fæ” - blot med læger istedet for dyrlæger. Som ”Folk og fæ” foregår ”Landsbyhospitalet” iet lille samfund, hvor alle kender alle, og på en tid, hvor manikke har for travlt til at tage sig af hinanden - heller ikke nårhverdagen er hektisk. Mens ”Folk og fæ” foregår i 1940erne, foregår”Landsbyhospitalet” dog i 60erne. Og gør i øvrigt flittig brug afperiodens musik.

I seriens første afsnit ankommer dennyuddannede David Cheriton til Elsinby. Han skal til jobsamtale påThe Royal. Davids første dag i Elsinby bliver mildt sagt forvirret.Han starter med at fornærme Jill Weatherill, for han har ikkegennemskuet, at ”dr. Weatherill” er en kvinde, ikke en mand. Ogallerede inden han overhovedet er blevet ansat, kastes han ud iarbejdet. Hans kommende kollega dr. Ormerod er nemlig på husbesøgfor at hjælpe et barn til verden, netop som der er brug for ham påoperationsstuen. David må træde til i stedet - og snart venter dennæste opgave. Umiddelbart efter operationen bliver David sendt udtil en trafikulykke, hvor en ung lastbilchauffør må skæres ud afsin bil.

Samtidig får den unge sygeplejerske MerylTaylor hurtigt et godt øje til David. Det samme har den kvindeligedel af de engelske tv-seere fået. David Cheriton spilles nemlig afden unge charmør Julian Ovenden, der ligner enhver svigermors drømmed sine mørke lokker og sit varme smil. Ovenden har i øvrigt netopværet aktuel på DR1 i krimiserien ”Kriminalkommissær Foyle”, hvorhan spillede Foyle søns, Andrew.

I rollen som hospitalsdirektøren Middleditchmøder vi et andet kendt ansigt. Nemlig den efterhånden 82-årige IanCarmichael, som mange husker som den aristokratiske opdager LordPeter Wimsey fra den populære krimiserie af samme navn.

Originaltitel: ”The Royal”.

Facebook
Twitter