Led Zeppelin i TV-Byen

I 1969 gav Led Zeppelin en eksklusiv koncert i TV-Byen for et måbende publikum i islandske uldsweatere. Se koncerten i Musikprogrammet, og hør rockforfatteren Peder Bundgaard med egne ord fortælle hvorfor han blev smidt ud af omklædningsrummet.

I 1969 gav Led Zeppelin en eksklusiv koncert i TV-Byen for etmåbende publikum i islandske uldsweatere. Se koncerten iMusikprogrammet, og hør rockforfatteren Peder Bundgaard med egneord fortælle hvorfor han blev smidt ud af omklædningsrummet.

Tressermystik, halvfjerdser bentonrock, ogmusikalsk arvegods til både firserne, halvfemserne, fremtiden oghele vejen op ad trappen til himlen. Blot nogle af de ord man kansætte på legendariske Led Zeppelin; fire særdeles begavede engelskemusikere, forankret i bluesuniverset og godt opdraget i detblomstrende britiske bluesmiljø i tresserne.

På resterne af gruppen Yardbirds, samledesJimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones og John Bonham for enkort stund som New Yardbirds for kort derefter at svæve majestætiskop til rockstjernerne som Led Zeppelin. Og det er præcis iomstigningen til rockstjerner, vi møder Led Zeppelin iMusikprogrammet. Året er 1969, stedet studie 5 i TV-Byen ogforstærkerne er skruet op til 11!

Et måbende, ungt publikum i islandske sweateresidder og er vidner til fødselen af en af de mest legendariskekarrierer på rockscenen. De var i Danmark for at give koncert, ogden fremsynede producer Edmondt Jensen havde ved samme lejlighedfået lov til at invitere dem til tv-optagelse i det fine nyeTV-Byen i Mørkhøj.

Udenfor døren

Led Zeppelin giveren håndfuld numre fra deres netop udsendte debutalbum, blandt andet’Communication Breakdown’ og ’Dazed and Confused’. Rygtet fortællerfaktisk, at denne tv-koncert var en af de eneste tv-seancer,orkestret nød at indspille.

Musikprogrammet stiger ombord i tidsmaskinenog opsøger studie 5 i selskab med tegneren og rockforfatteren PederBundgaard. Han var ikke til stede i studie 5 den dag i marts 1969.Til gengæld var han til koncerten, der blev afholdt i de sammedage.

Her mødte Peder Bundgaard både Robert Plant ogJimmy Page samt den karismatiske og koleriske manager Peter Grant.Hør Peder Bundgaard fortælle om den særlige stemning der herskedeomkring bandet, og hvordan han blev kylet ud af døren af denhidsige manager.

Led Zeppelin-koncert i Musikprogrammet på DR2,fredag den 28. januar kl. 23:00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk