Leg med ild! - krimi-komedie med Robert Redford og Debra Winger.

Anklageren Tom og forsvareren Laura slår sig sammen for at opklare et mord, som leder tilbage til en mordbrand for tyve år siden. Den skyldige lover bål og brand, men Tom og Laura er fyr og flamme, for de er nyforelskede. Krimi-komedie med Robert Redford og Debra Winger.

Anklageren Tom og forsvareren Laura slår sig sammen for atopklare et mord, som leder tilbage til en mordbrand for tyve årsiden. Den skyldige lover bål og brand, men Tom og Laura er fyr ogflamme, for de er nyforelskede. Krimi-komedie med Robert Redford ogDebra Winger.

Romantikken mellem stjernespillerne Redford ogWinger er den røde tråd, der holder sammen på en historie, somrækker til en hel årgang af "Advokaterne". Der er den unge sexedepige, hvis berømte kunstnerfar omkom for tyve år siden, og hendesforsøg på at finde et af hans malerier. Så er der gruppen afmalerens venner og forretningsforbindelser, som ved noget ommalerierne, men også huser en morder i deres midte. Så er derpolitidetektiven, som stadig forfølger sagen, selv om han fiksparket, da han var tæt på at opklare mordbranden for tyve årsiden.

Naturligvis hænger det altsammen sammen. Detvigtigste er imidlertid, at det bringer Tom og Laura sammen ogholder dem beskæftiget længe nok til, at Tom kan få øjnene op forLaura, som straks har set, at Tom er lige noget for hende. Tom harnemlig i første omgang øjnene rettet mod en politisk karriere, hvorhan ser sig selv som den næste chef for anklagemyndigheden.

Det håb kan han imidlertid vinke farvel til,efter Laura har introduceret sin klient, den langbenede Chelsea,som måske er uskyldig, måske ikke, men absolut værd at kiggenærmere på. Chelsea appellerer kraftigt til Toms beskytterinstinktog andre instinkter. Så kraftigt, at den ellers så pletløse Tom gåri fælden. Efter en hed nat står Chelsea næste morgen anklaget formord, og Tom er fyret på gråt papir.

Såret stolthed eller bare godt humør bringerham over forsvarets rækker. Her skulle man måske tro, at Laura nuvil betakke sig, men nej. Hun har øjnene forførisk rettet mod enlyserød fremtid, hvor Tom har taget risikoen og gjort hendesarbejde for hende og så også er faldet for hende. Mænd er jo lidtlangsommere, og efter diverse skyderier, biljagter, eksplosioner ogbrændende bygninger er det gået fuldstændig, som Laura kunne ønskesig. Sagen er opklaret, de uskyldige går fri, de skyldige får deresvelfortjente straf, Tom og Laura får hinanden, og så eroverraskelsen - en ekstra appelsin i turbanen til Tom, det heldigeasen.

Robert Redford spiller romantisk komedie såveloplagt, at man kun kan blive i godt humør. Debra Winger er mestkendt for sine stærke dramatiske roller, bl.a. i "Officer oggentleman", men har så kompenseret ved her at give Redford hele detopsparede lager af sødme og blink i øjet. Ivan Reitman erspecialist i komedier, gerne med tryk på og mange effekter, somf.eks. i "Ghostbusters".

Originaltitel: Legal Eagles.

Facebook
Twitter