Lukas Graham-sanger deler sin frygt i nyt P1-program

I den nye P1-serie ’Det du frygter’ tager coach Pernille W. Lauritsen hver uge en kendt gæst ind til en ærlig samtale om frygt og længsler.

  • Første gæst hos coach Pernille W. Lauritsen i P1-programmet 'Det du frygter' er forsanger i Lukas Graham, Lukas Forchhammer. Her fortæller han ærligt om bagsiden af succesen med det populære band. (Foto: NA © Type 2)
  • Pernille W. Lauritsen udfordrer nogle af Danmarks mest succesfulde mennesker til at se deres største frygt i øjnene. Kun ved at erkende frygten, kan de få adgang til deres fulde potentiale som mennesker. (Foto: NA © Type 1)
  • Pernille W. Lauritsen udfordrer nogle af Danmarks mest succesfulde mennesker til at se deres største frygt i øjnene. Kun ved at erkende frygten, kan de få adgang til deres fulde potentiale som mennesker. (Foto: NA © Type 1)
1 / 3

I den nye P1-serie ’Det du frygter’ tager coach Pernille W. Lauritsen hver uge en kendt gæst ind til en ærlig samtale om frygt og længsler. Første gæst i stolen bliver forsanger i Lukas Graham, Lukas Forchhammer, der fortæller om både fortid og bagsiden af succesen i det populære band.

”De fleste mennesker frygter sårbarhed mere end selve døden og det får os til at skjule sider af os selv, som vi har brug for at turde stå ved for at hvile i os selv”, siger Pernille W. Lauritsen, der er coach og ny vært i P1-serien ’Det du frygter’.

I ’Det du frygter’ tager Pernille W. Lauritsen hver mandag en kendt gæst ind i en udfordrende og hudløst ærlige samtale om frygt, angsten, længslerne og alt det, hvor man virkelig kan mærke livet.

Første gæst er Lukas Forchhammer, som er forsanger i det succesrige band Lukas Graham. Lukas Forchhammer fortæller blandt andet, hvordan et af karrierens foreløbige højdepunkter – bandets nominering til den amerikanske Grammy 2017 – blev en negativ oplevelse for ham, fordi de ikke vandt prisen. Han kunne ikke nyde øjeblikket, hvor 15 millioner mennesker så ham synge og alle omkring ham festede. Han synes det var pinligt og egoistisk ikke at kunne nyde det, når nu de var nået så langt, og følte en kæmpe skam over det.

Andre gæster i serien er Rane Willerslev, Lisbeth Zornig og William Kvist. Og gæsternes åbenhed skal gerne tjene til gode eksempler for de, der lytter med.

”I en tid som er fyldt af succesfulde glansbilleder, har jeg lyst til at vise ikke mindst unge, at det perfekte image kommer med en pris. Jo mere vi skjuler, jo mere bange bliver vi for at blive afsløret som dem, vi i virkeligheden er, jo mindre til stede er vi i livet. For mig er formålet med programmerne at vise, hvor frigørende og stærkt det er at stå ved selv skamfulde følelser og handlinger,” siger Pernille W. Lauritsen.

Coach-radio skal bryde tabuer

Undersøgelser fra Sundhedsstyrelsen viser, at en ud af fire danskere oplever angst, nervøsitet eller uro i kroppen. Angsten er desuden en udløser af depression. ’Det du frygter’ skal bringe frygten ud af sindets skyggesider og frem i lyset.

”Vi har på P1 traditionelt sat lighedstegn mellem intelligens og viden. Men intelligens er mange ting. Det kan også handle om, at være social og følelsesmæssig intelligent. Med ’Det du frygter’ ønsker vi at sætte fokus på værdien af selvindsigt og følelsesmæssig intelligens. Man må gerne kunne mærke P1 helt ind, hvor det gør ondt i nervebanerne. Det kommer man til med Pernille Lauritsens samtaler. Hun stiller spørgsmål med indsigt og indføling så man kommer helt tæt på det, gæsterne for alvor har på spil”, siger P1s kanalchef Thomas Buch-Andersen.

Pernille W. Lauritsen håber også programmet vil bryde det tabu, som det er at tale om frygt, og i stedet indse at frygten kan bruges til noget. At den har en meningsfuld funktion, idet den vækker os til live.

”Frygt er ubevidst på spil, i mange af vores valg og handlinger. Det vil jeg gerne være med til at synliggøre. Frygt er universelt og menneskeligt. Hvis ikke man kan mærke sin frygt er man ikke naturligt tilstede I livet. I stedet tager vi en maske på og lader som om vi har styr på tingene og passer vores image på sociale medier”, siger Pernille W. Lauritsen. Hun er oprindelig uddannet journalist, men har de sidste 20 år arbejdet som coach med speciale i frygt.

’Det du frygter’. Første program sendes mandag den 2. oktober klokken 11.03 på P1. Derefter også på podcast.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter