Lund Madsen-brødre får sønderjysk kulturpris

Anders og Peter Lund Madsen, der lige nu begge laver programmer for DR, får Rødekro Kulturpris på 25.000 kroner for deres formidlingsevner.

Danmarks svar på Dupont og Dupont, de to brødre Anders og Peter Lund Madsen kæmper i aftenens udgave af aHA! mod far og datter, Trine og Ole "Bogart" Michelsen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Anders og Peter Lund Madsen, der lige nu begge laver programmerfor DR, får Rødekro Kulturpris på 25.000 kroner for deresformidlingsevner.

Brødrene Peter og Anders Lund Madsen, der lige nu begge laverprogrammer for DR, skal en tur forbi Rødekro Bibliotek og Røde Kroi det sønderjyske onsdag den 2. april.

Her har de nemlig udsigt til at få overrakt Rødekro Kulturprispå 25.000 kroner, "fordi de er gode til at formidlenaturvidenskab", som det hedder.

Hjerneforskeren Peter Lund Madsen, 47, har lige nu gang i serien’Peter Lund Madsen på dannelsesrejse’ på DR2, hvor de næste afsnitkan ses onsdag den 19. marts klokken 21.35 og 2. påskedag klokken18.55. Derudover har han blandt meget andet også i 2006 holdt enrække foredrag på P1, efter han modtog DRs foredragspris,Rosenkjærprisen.

Journalisten Anders Lund Madsen, 44, er derimod især kendt fraP3, hvor han - når det da ikke er påskeferie, på alle hverdageblæser op til latterorkan - sammen med makkeren Anders Breinholt -i ’De Sorte Spejdere’. Her medvirker broderen for øvrigt ogsåjævnligt, og sammen har de også lave forestillingen ’Mr. Nice Guy’på Bellevue Teatret nord for København.

Formidler naturvidenskab underholdende

I begrundelsen for at vælge brødrene noterer bestyrelsen bagkulturprisen blandt andet, "at de på original vis forstår atformidle naturvidenskab på højt fagligt og underholdendeniveau."

Videre hedder det, at "de bidrager med skæve vinkler tilbetydningen af menneskets adfærd, og i alle medier fører de sigfrem med dristighed, humor og psykologisk indsigt."

Har også sendt fra Rødekro

Prisen bliver på Rødekro Bibliotek, og bagefter vil de tounderholde ved et åbent arrangement på den lokale kro, Røde Kro.’De sorte spejdere’ har for øvrigt tidligere sendt direkte radiofra Rødekro fra parrets venner, Ellen og Henry.

Også sidste år gik den sønderjyske kulturpris til enmedarbejder, der er tilknyttet DR - nemlig tv-vært, musiker ogcand. phil. i musikvidenskab, Sigurd Barrett.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter