Lykkekursus på DR2

I DR2-serien 'Pessimisterne' vil otte danskere forsøge at vende deres sortsyn til livsglæde ved hjælp af tre måneders lykkekursus.

Kan sortsyn vendes til livsglæde på tre måneder? Den nye DR2-serie ’Pessimisterne’ følger otte danskere på lykkekursus– og seerne må gerne være med til at træne lykkemusklerne.

De har en hverdag, der rummer flere bekymringer end glæde. De er triste, irritable og føler ikke, at de slår til. I det hele taget er livet lidt op ad bakke for de otte danskere i DR2s nye serie ”Pessimisterne”. Den stemning vil de gerne vende, og derfor har de sagt ja til at deltage i et lykkekursus. Gennem tre måneder skal de gennem en række øvelser, der ifølge international lykkeforskning kan træne mennesker til at blive mere lykkelige. På lykkekurset får de blandt andet chancen for at mærke effekten af taknemmelighedstaler, ’happy running’ og ’de glade givere’-øvelsen.

Men er 3 måneders lykketræning nok til at vende tankegangen hos otte mennesker, der har opbygget en negativ tilgang til tilværelsen gennem et helt liv?

Lykketræning til danskerne

Programmets vært og de medvirkendes lykketræner hedder Louise Luxhøi, og hun håber, at danskerne vil blive inspireret af programmet. For ifølge hende gavner lykketræning ikke blot det enkelte individ, men også mennesker og samfund omkring det:

- Forskningen viser, at lykketræning har langt flere gode effekter end blot en behagelig følelse. Lykkelige mennesker er blandt mere produktive og kreative og præsterer bedre på deres arbejde, siger Louise Luxhøi, der mener, at seerne sagtens kan træne med derhjemme.

- Lykke kan trænes ligesom en muskel, og teknikkerne er simple. Men træningen kræver en solid indsats. Så længe vi træner får vi hurtige resultater, men holder vi op, så ryger topformen.

I første program af ’Pessimisterne’, der sendes den 22. august kl. 20, møder vi Jesper, der beskriver sig selv som en tordensky. Hans kollegaer og kæreste er ved at være godt trætte hans humør, så nu vil han forsøge at forbedre sin egen livsglæde.

’Pessimisterne’ sendes på DR2 mandage kl. 20.

1. Iben Haugaard Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter