Mad fra naturens spisekammer i Frilandshaven

Stribede tomater, røde agurker og sorte chilifrugter. Ølbrygning og sydesalt. I Frilandshaven eksperimenterer Jørgen Skouboe og Anne Hjernøe med dyrkning af mærkelige grøntsager, håndværk og madlavning i udekøkkenet.

Stribede tomater, røde agurker og sorte chilifrugter. Ølbrygningog sydesalt. I Frilandshaven eksperimenterer Jørgen Skouboe og AnneHjernøe med dyrkning af mærkelige grøntsager, håndværk ogmadlavning i udekøkkenet.

Æder sneglene Jørgens grøntsager? Kan Anneoverhovedet lave mad af røde agurker? Smager de godt? Og kan manselv syde salt i haven? Det og meget mere kan man blive klogere påi de 16 udsendelser fra Frilandshaven. Jørgen Skouboe fra Udeliv ervært, og han får følgeskab af Anne Hjernøe, der tidligere har væretfast gæstekok i Udeliv. Anne Hjernøe er Frilandshavens kok ogdyrker krydderurter og spiselige blomster rundt omkring ihaven. 

Undervejs får Jørgen Skouboe og Anne Hjernøebesøg af en lang række gæster. Det er blandt andet Danmarksmestereni græskardyrkning, en ekspert i bonsaiteknikker og en chiligartner,der fortæller om alverdens chilier - de stærkeste, de sjoveste ogde mest farverige. Og også seerne kan deltage. De kan være med igræskarkonkurrencen og bliver opfordret til at sende deforme ogmærkelige grøntsager ind til programmet.

To værter

Anne Hjernøe er kokken, der kan lave mad afalt. Hun tilbereder Jørgens mærkelige grøntsager i retter, der hartilknytning til det enkelte programs tema. Anne er normalt at findei udekøkkenet, men hun går også rundt i haven for at plukkebrøndkarse, vandmynte og dunhammerskud ved søen og på besøg iJørgens drivhus. Anne Hjernøe er madskribent og har blandt andetskrevet en bog om Familiemad, en syltebog og bøger om tapas ogkryddersnaps. De senere år har Anne Hjernøe desuden undervist ikogekunst og kulinarisk team-building.

Jørgen Skouboe er Frilandshavens praktiskegris. Han laver blandt andet skabe til udekøkkenet, bygger enudendørs bageovn og laver flytbare hegn. Han dyrker de mærkeligegrøntsager som røde agurker og sorte chilifrugter og går i førsteprogram i gang med at slå rekorden i Danmarks største græskar. Idrivhuset har Jørgen en hotline til en plantedoktor, der kan kommeham til undsætning, når bladlus, dræbersnegle eller svamp truerhans grøntsager. Jørgen Skouboe har været i Danmarks Radio siden1977, og han har tidligere arbejdet sammen med blandt andet PoulThomsen. I 2005 var han vært på programserien Udeliv.

De 16 udsendelser har hver deres tema - blandtandet ”Ild i Frilandshaven”, ”Blå Mad i Frilandshaven” og ”Øl iFrilandshaven”. Den første udsendelse, ”Frø i Frilandshaven”,sendes den 31/5 2006.  

Læs også om DRs bog inspireret afhaveprogrammerneherhttp://presse.dr.dk/presse/Article.asp?appflag=force&ArticleID=23523

 

Facebook
Twitter