Maestro – ny lørdagsunderholdning på DR1

Den 10. september er DR1 klar med et nyt underholdningsprogram, Maestro. Seks kendte danskere tager imod en udfordring for livet, når de på blot få uger skal i lære som dirigenter og stå i spidsen for DR SymfoniOrkestret. Billetsalget til programmerne begynder i dag onsdag

  • Symfoniorkestret (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Nikolaj Koppel er vært på Maestro - ny lørdagsunderholdning på DR1 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

Den 10. september er DR1 klar med et nyt underholdningsprogram, Maestro. Seks kendte danskere tager imod en udfordring for livet, når de på blot få uger skal i lære som dirigenter og stå i spidsen for DR SymfoniOrkestret. Billetsalget til programmerne begynder i dag onsdag.

De seks deltagere har alle en passion for musik. Men de er på udebane, når det handler om viden om at dirigere et orkester. I løbet af fem programmer skal deltagerne konkurrere om at dirigere DR SymfoniOrkestret. Værkerne omfatter både de store klassiske hits, film-og tv-musik, opera og musicals. Dommerpanelet er sammensat af dirigenter og klassiske musikere og den klassiske pianist og vært Nikolaj Koppel vil lede seerne og deltagerne gennem konkurrencen.

”Maestro er et nytænkende underholdningsprogram i en noget anden genre, end det vi tidligere har set på tv herhjemme. Seerne, publikum og de medvirkende får en enestående chance for at opdage alle de mange skatte, der ligger gemt i den klassiske musik”, siger underholdningschef på DR, Jan Lagermand Lundme.

En kold tyrker

I det første program går de seks deltagere på scenen foran DR SymfoniOrkestret og publikum uden at have modtaget nogen form for undervisning i at dirigere. De skal få orkestret til at spille, kun med hjælp af en dirigentstok og deres egen forestilling om, hvordan man dirigerer et symfoniorkester. I de efterfølgende programmer modtager deltagerne coaching, bliver vurderet af dommerpanelet og bliver skilt ud en for en.

Finale i Koncerthuset

Inden finalen er seks deltagere blevet til tre. De skal dyste mod hinanden i gallafinalen, der transmitteres direkte fra Koncerthuset den 8. oktober 2011.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at opleve Maestro sammen med resten af Danmark. Programmet byder på super god underholdning samtidig med, at de medvirkende og seerne får indsigt i, hvordan den klassiske musik er bygget op, hvad der skal til for at slå igennem i den klassiske verden, og hvilken psykologisk råstyrke en dirigent skal besidde for at lede sit orkester sikkert gennem en koncert,” siger Jan Lagermand Lundme.

Billetsalget er i gang

Billetsalget til de fire live-on-tape optagelser begynder onsdag den 6. juli på dr.dk/koncerthuset. Billetter til gallafinalen bliver sat til salg efter sommerferien på dr.dk/koncerthuset.

1. Charlotte Gylstorff Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter