Marie Key Band og ’Per’ i KarriereKanonen

Marie Key Bands sang ’Per’ strømmer ud af P4 i de næste fire ugers tid, når den som et led i årets KarriereKanonen kommer i fuld rotation. Sangen er produceret af Henrik Balling.

Marie Key Bands sang ’Per’ strømmer ud af P4 i de næste fireugers tid, når den som et led i årets KarriereKanonen kommer i fuldrotation. Sangen er produceret af Henrik Balling.

Marie Key Band er et spændende nyt bekendtskabpå den danske musikscene og i KarriereKanonen. Selvom de selvbetegner sig som et ’folk-pop-orkester’, spænder de vidt.

Folk-pop - men også lidt’bossanova’…

Marie Key Bands første bidrag til åretsKarriereKanonen er sangen ’Per’, der har undertoner af bossanova,og det er mere reglen end undtagelsen, at det lille orkesterberører flere forskellige populærmusikalske genrer. Fællesnævnerener dog altid rytmisk musik.

Alle sangene er skrevet af frontfigur MarieKey, og bandet læner sig godt op ad den moderne troubadour-stil (fxRasmus Nøhr og Tobias Trier), hvor teksterne er i fokus. Det erhumoristiske og intelligente tekster om hverdagens små og storeproblemer fortalt med en unik blanding af sødme og sarkasme ogbåret frem af fængende popmelodier samt Marie Keys blide,naivistiske vokal.

Populære live

Marie Key Band har eksisteret i godt 3 år og iden tid spillet omkring 50 koncerter. Hovedsageligt på caféer ogspillesteder i Københavnsområdet og som oftest for fulde - ogbegejstrede - huse. Marie Key Band har efterhånden fået oparbejdeten god og solid fanskare i København, som gladelig gang på gangkommer til koncerterne.

Marie Key har med sin indlevelse ogoriginalitet en evne til at fange publikums opmærksomhed og skabeet flow, der gør koncerterne til en helhedsoplevelse. Med sarkasmeog charme forstår hun at underholde publikum og frem for alt givesangene perspektiv.

Hun bakkes op af tre dygtige unge musikere,som hver især understøtter og giver ekstra liv og dynamik tilsangene. Deres engagement og fælles forståelse for sangene er medtil at skabe en særlig stemning og samhørighed, som skinnertydeligt igennem ved Marie Key Bands koncerter.

En af grundpillerne i Marie Key Band er netopdette fællesskab, hvor alle bandets medlemmer tager lige stortansvar, både hvad angår den kreative proces, samt alt det praktiskeomkring koncerter, indspilninger og PR m.m. Dette er i høj gradmedvirkende til at styrke og udvikle bandet og gøre det til stærkenhed.

Marie Key Band består af Marie Key (sang,guitar og sangskriver), Jakob Thorkild (guitar), Marie Louise vonBülow (kontrabas, kor) og Mads Andersen (trommer, kor)

Henrik Balling har produceret

De to numre til KarriereKanonen er produceretaf Henrik Balling, som også er producer for bl.a. P3 Guld-vinderPeter Sommer. Henrik Balling har også haft stor succes i det nuhedengangne danske band ’Gangway’. Marie Key Bands andet bidrag tilKarriereKanonen 2005 er sangen ’Kleptomanen’, der kommer i rotationtil august.

KarriereKanonen

Den dansksprogede rock er igen blevet cool, ogdet skyldes ikke mindst DRs KarriereKanonen, der er blevet eninstitution på den danske musikscene. Det ufravigelige krav tildeltagerne i KarriereKanonen er, at de skriver på dansk, og atsangene passer til musikprofilen på P3 eller P4. Til gengældstiller de to kanaler sendetid til rådighed for de nye og uprøvedetalenter, der er blevet udvalgt. Siden KarriereKanonen begyndte i2001 har cirka halvdelen af de medvirkende fået pladekontrakt, ognavne som Tue West, Johnny Deluxe og Rasmus Nøhr er strøget direkteind i danskernes hjerter.

KarriereKanonen indgår i DRs særlige markeringaf radioens 80 års jubilæum i 2005. Under sloganet 'DR 80 år imusikkens tjeneste' holder DR i løbet af året en række musikalskearrangementer over hele landet, som skal vise den bredde, der er iDRs musikalske tilbud til lytterne og koncertgængerne og markere,at DR og musikken nu har haft 80 års kreativt samliv.