Markante ændringer som følge af corona

DR øger nu sit beredskab i forhold til coronavirus. Det får betydning både for brugerne og medarbejderne i DR. Blandt andet lanceres en særudgave af ’Lægens Bord’ samt radio- og tv-spots med information om coronavirus. DR gennemfører desuden en række ændringer i sendeplanen.

(Foto: © (DR))

DR’s medarbejdere i hele landet har i dag fået at vide, at man fra i morgen vil køre med markant reduceret bemanding rundt om på DR’s lokationer i Danmark. Størsteparten af DR’s medarbejdere skal i de næste to uger arbejde hjemme i det omfang, det er muligt. Som billedet ser ud lige nu, vil omkring en fjerdedel af DR’s medarbejdere være på arbejde for at holde de vigtigste funktioner kørende.

- Vi befinder os i en meget alvorlig situation, og derfor har vi i dag iværksat de nødvendige tiltag for fortsat at kunne holde de vigtigste dele af DR’s produktion kørende. Det drejer sig særligt om nyhedsformidling, vores beredskabsforpligtelser og generelt at holde sendenettet kørende. Størstedelen af medarbejderne har i dag været inde forbi DR’s lokationer for at hente udstyr, så de i et vist omfang kan arbejde hjemmefra. Det er klart, at brugerne kommer til at mærke den ændrede sendeplan, men jeg kan love, at vi alle gør vores bedste i en vanskelig situation, fortæller DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Som noget ekstraordinært øger DR fra i dag, torsdag, sin oplysningsindsats om coronavirus og konsekvenserne for befolkningen. I aften klokken 19.00 sender DR1 en særudgave af ’Lægens Bord’. Her behandler DR’s sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling sammen med førende eksperter de vigtigste sundhedsspørgsmål i forhold til den aktuelle udvikling. Desuden kan seerne få besvaret spørgsmål om coronavirus. Programmet bliver indtil videre sendt dagligt fra mandag til torsdag på DR1 i forlængelse af TV-Avisen og ’Vores Vejr’ klokken 19.00. På dr.dk/coronavirus kan man løbende finde seneste nyt om coronavirus.

Derudover lancerer DR i samarbejde med en række offentlige myndigheder en oplysningskampagne på alle radio- og tv-kanaler med spots med fokus på råd og vejledning om forebyggelse af smitte med coronavirus. Kampagnen vil også omfatte DRTV og dr.dk.

En særlig rolle

DR’s generaldirektør siger om de ekstraordinære tiltag: - DR har en særlig rolle i forhold til at holde alle dele af befolkningen, både børn og voksne samt regionalt og nationalt, orienteret om forhold, der er afgørende for samfundet. Den rolle påtager vi os selvfølgelig og er ekstra fokuserede på i tider som disse.

Maria Rørbye Rønn tilføjer, at DR fortsætter med løbende at sende fyldige nyhedsopdateringer via TV-Avisen, radioens nyhedsudsendelser og dr.dk samt særudsendelser, for eksempel i forbindelse med regeringens pressemøder om coronavirus.

Den markant mindre bemanding medfører ændringer i DR’s sendeplaner. Om dette siger generaldirektøren: - Vi arbejder lige nu på højtryk for at blive klar med ændrede sendeplaner. Vi kommer til at prioritere ressourcerne om de allervigtigste opgaver, men skal gøre vores yderste for i den kommende tid at give danskerne solidt indhold blandt andet ved at benytte allerede produceret indhold. Jeg tror og håber, at der vil være forståelse for de ændringer, der kommer.

På sitet dr.dk/programændringer sørger DR løbende for opdateringer i forhold til kanal- og programændringer de kommende to uger.