Masker, Mozart og Mickey Mouse

DR UnderholdningsOrkestrets kommende sæson ligger nu klar, og sæsonen viser endnu en gang orkestrets store bredde indenfor klassisk og rytmisk musik.

DR UnderholdningsOrkestrets kommende sæson ligger nu klar, og sæsonen 2011/12 viser endnu en gang orkestrets store bredde indenfor både klassisk og rytmisk musik. Løssalget starter 1. marts.Disney på Ledreborg

Med Disney som tema for årets DR Slotskoncerter er et stort ønske fra såvel orkester som producent gået i opfyldelse.

Solisterne tæller blandt andet Maria Lucia, Stig Rossen, Henrik Launbjerg.

Det 42 mand store DR UnderholdningsOrkestret er til lejligheden udvidet med fuld rytmegruppe samt DR VokalEnsemblet.

Disney koncerten finder sted i Ledreborg Slotspark lørdag 20. og søndag 21. august.

DR UnderholdningsOrkestrets trofaste publikum skal ikke snydes for de øvrige traditioner: Også i år drager de 42 musikere landet rundt med DR Nytårskoncerter, mens den store efterspørgsel på en klassisk nytårskoncert med musik af Strauss og Lumbye efterkommes med koncerten 'Champagne!'.

Mozart, Beethoven og Vivaldi

DR UnderholdningsOrkestret er kendt som 'Danmarks Mozart-orkester', og som sådan har de 42 musikere høstet en sjældent set anerkendelse. Med en snart fuldendt indspilningsrække af samtlige Mozart-symfonier, som er internationalt berømmet, ligger det næste skridt lige for: Beethoven. Indspilningerne begynder i 2012, men orkestret varmer allerede op, hvilket afspejler sig i chefdirigentens koncerter med orkestret: Værker som 'Skæbnesymfonien', 'Kejserkoncerten' og 'Eroica' blander sig med 'Linzer-symfonien' og 'Prager-symfonien'.

Også de dirigentløse Vivaldi-koncerter, som DR UnderholdningsOrkestret de seneste år har demonstreret deres dygtighed i, videreføres i den kommende sæson - som i sidste sæson - i årets brag af en fest: 'Venetiansk Maskebal'. Her inviteres publikum på en magisk rejse i Vivaldi og et venetiansk inspireret Koncerthus.

De unge sangerinder

Orkestrets succesfulde samarbejde med indie-grupper som Efterklang og Choir of Young Believers blev i sidste sæson udvidet med singer-songwriteren Tina Dickow. Dette samarbejde fortsættes i juni med fem koncerter, som på ganske kort tid er stort set udsolgte. Men også P3 Guld-nominerede Oh Land og P3 Talentpris-vinder, Agnes Obel er på plakaten i den kommende sæson.

Billetter til DR UnderholdningsOrkestrets koncerter kan købes i løssalg fra 1. marts via dr.dk/koncerthuset. Medlemmer af DR UnderholdningsOrkestrets Klub kan allerede købe billetter fra i dag. Yderligere info på dr.dk/uo og dr.dk/druok